Policija RS-a formirala poseban štab zbog sutrašnjeg skupa u Banjoj Luci

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a saopćilo je da preduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem da održavanje javnog skupa u organizaciji Boračke organizacije RS-a pod nazivom “Sloboda” najavljeno za sutra u Banjoj Luci protekne mirno.

Ovim povodom, u Ministarstvu je formiran Štab akcije, koji je zadužen za planiranje i praćenje obezbjeđenja događaja. S tim u vezi, bit će angažovan potreban broj policijskih službenika koji će vršiti redovno obezbjeđenje skupa.

“S obzirom da se očekuje povećana frekvencija građana, te da će pojedine saobraćajnice biti blokirane, saobraćaj će biti usmjeravan na alternativne puteve, a građane molimo za strpljenje i razumijevanje”, apeluju iz policije.

Građani koji budu željeli da učestvuju u skupu, savjetuju se da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose oružje, pirotehnička sredstva i druge predmete pogodne za nanošenje povreda.

“Savjet građanima je da sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je na lokaciji održavanja skupa za vrijeme trajanja skupa zabranjena upotreba dronova”, dodali su.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da svojim ponašanjem tokom održavanja skupa ne ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih građana.

IZVORcazin.net

Odgovori