Muzički put Tonija Živkovića (Tonny Živković) počeo je u ranom djetinjstvu kao i kod najvećeg dijela poznatih estradnih zvijezda.Gledao je i slušao ujake kako pjevaju, ljude oko njih, upijao utiske i raspoloženje koje je pjesma izazivala kod ljudi oko njih. Tada je, priča nam Tonny, poželio da se i sam bavi muzikom i pjevanjem kada poraste. Želio je da bude neko ko će isto tako ljude činiti srećnim i zadovoljnim, širiti radost oko sebe.

-Počeo sam u školi, ali, u početku je to bila zabavna muzika i tadašnji internacionalni rok hitovi. Ipak, nisam se pronalazio u zabavnjacima. Narodna i folk muzika bili su mi mnogo draži i bliži. Međutim, tek u dvadesetoj godini zvanično sam se okušao u narodnjacima, a sve je počelo sa mojim prijateljem Borislavom Marjanovićem i njegovim ocem Božom. Radili smo po njemačkim gradovima i kafanama, na privatnim zabavama. Zanat se pekao tih godina, a kasnije i van granica Njemačke – priča Tonny o svojim počecima. A onda je došao susret sa Saletom Jankovićem iz MP “Kruna”. Bilo je to 2012. godine u Njemačkoj na takmičenju pjevača koje je organizovao “Južni vetar”.

-Na tom takmičenju zauzeo sam peto mjesto što je, ruku na srce, na jednom takvom takmičenju, više nego odlično. Možda bi to bilo još bolje i za kotizaciju više, da nisam sebi dopustio jedan “izlet” kada sam skočio sa bine u publiku. Ali, nije mi žao. Publika je na prvom mjestu – bila i ostala. Nakon toga slijedi moje preseljenje iz Njemačke u Austriju, a tamo se nastavlja moja saradnja sa Saletom, potom 2017. godina koja je obilježena mojim prvencom koji sam objavio za “Sezam produkciju”, kada se “rodila” i pjesma “Posavino, zavičaju moj” koju sam, inače, napisao pet godina ranije. U tom periodu promovisao sam novitete, ostvarivao neke nove saradnje, ostvario nova prijateljstva – dodaje Tonny u razgovoru za naš portal magazin.

-Na poziv mog prijatelja Muje Isanovića desio se i Festival u Bihaću i još jedna fantastična saradnja sa Dilvadom Dadom Felićem. Tu je rođena pjesma “Anđeo od žene”, novi nastupi, promocija, takmičenja i festivali poput evropskog u režiji “Dade musica” na kojem sam tada osvojio prestižno prvo mjesto. Pomenuti singlovi su nizali uspjehe, postajali su hit dana, mjeseca, emitovani su na preko dvadeset televizijskih stanica u regionu…

-Ove godine, pomenute pjesme nagrađene su i u Bijeljini, na jubilarnoj, petnaestoj Folk paradi organizatora Zorana Kisića, a zavičajna pjesma o rodnom kraju ponijela je Zlatnu Viktoriju kao najljepša zavičajna pjesma – dodaje naš sagovornik. Na pitanje šta se može očekivati do kraja ove godine, Živković kaže da nema stajanja kada su nastupi u pitanju, ali i diskografski noviteti, najavljujući čak četiri nove pjesme, odnosno maksi singl.

-Planiram objaviti dvije pjesme za produkciju “Sezam” Žarka Timotijevića, kao i dvije za “Dado music” Dilvada Felića Dade. Ne moraju biti hitovi, ali mi je želja da snimam kvalitetne pjesme koje će trajati – zaključuje Tonny Živković na kraju razgovora.

Extra Stars!

Odgovori