Radončić održao radni sastanak s rukovodstvom iz USK: Lokalne stranke ne mogu pomoći Krajini, moćni SBB vratit će stvari s glave na noge


Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić održao je danas radni sastanak s rukovodstvom SBB-a iz Krajine. Razgovarano je o brojnim unutarstranačkim temama, ali i o projektima koje je potrebno realizirati, a koji su u vrhu prioriteta SBB-a kada je u pitanju Unsko-sanski kanton.

Jedan od glavnih prioriteta SBB-a bit će naš potpuni angažman na izgradnji brze ceste od Krajine do Sarajeva, ali i snažno i energično zaustavljanje iseljavanja mladih.

– SBB će uraditi sve da se uradi rekonstrukcija Graničnog prelaza Izačić, koji je sada jedan od gorućih problema Bihaća i Krajine, jer je svakodnevno pretrpan kilometarskim kolonama kamiona i automobila. Potrebno je uraditi rekonstrukciju, kako bi se riješio problem gužvi, a time i ubrzao protok ljudi i roba. Mnogo je još drugih projekata u Bihaću i drugim općinama, koji su potpuno zaustavljeni. Obustavljena je izgradnja sportske dvorane u Bihaću, ne zna se kada će biti završena, najveći krajiški grad je grad bez krušnih tokova… Lokalne stranke Krajini ne mogu pomoći, zato je potreban jači angažman moćnog SBB-a, koji će vratiti stvari s glave na noge – zaključeno je na sastanku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.