Oktobar sve bliži, a Ružnić sve nervoznijiPremijer Vlade Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, po ko zna koji put želi plasirati tezu o „zapostavljenosti Krajine“ od Sarajeva. Pokazuju to i njegovi posljednji medijski istupi u kojima za svoj nerad optužuje premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Iako se mediji na Unsko-sanskom kantonu, odani postojećem vladinom režimu, trude ne objavljivati sve pozitivne projekte i aktivnosti, ili ih tek usput spomenuti, a koji su rezultat rada Vlade FBiH na području Unsko-sanskog kantona, građani su itekako svjesni da je postojeći saziv Vlade FBiH uložio najviše u razvoj Krajine od svih dosadašnjih koji su vladali Federacijom. Vidljivo je to itekako u gradovima USK, a samo politički slijepci ne vide da se višemilionski projekti realiziraju na području ovog kantona. Dovoljno je navesti nekoliko aktivnosti u okviru projekata poput izgradnje aerodroma u Bihaću, izgradnje brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša, izgradnje projekata na području Bužima, Bosanske Krupe, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa i drugih krajiških gradova.

Građani ovog kantona očekuju od premijera Ružnića da pokaže rezultate za četiri godine (ne)vlasti, da objasni zašto ne želi formirati Ured za borbu protiv korupcije USK, zašto se u njegovom mandatu dešavaju obustave provjera diploma, zašto se opstruira rad Kantonalne bolnice, zašto se već godinama spriječava imenovanje pravobranioca, zašto se ne sjednici Skupštine ne raspravlja o izvještaju o utrošku sredstava Vlade FBiH za prethodne dvije godine, a u kojima su Ružnić i njegova Vlada dobili preko 50 miliona KM.

Očigledno da Ružnić i pripadajuća mu stranka, po starom oprobanom receptu, pokušava svoj nerad i rasulo od vlasti ispostaviti drugima i optužiti ih da su oni kočničari razvoja ovog dijela Bosne i Hercegovine. Oktobar je sve bliži a Ružnić sve nervozniji.


Saopćenje SDA USK-a

Odgovori