LJETNI KAMP U-15 ŽENSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE: Uma Hadžihajdarević na spisku selektora Ilije Lucića


Ljetni nogometni kamp za U-15 igračice bit će održan u Trening centru NS/FS BiH u Zenici od 04. do 07. jula ove godine. Selektor Ilija Lucić je za ovu reprezentativnu akciju uputio pozive za 22 nogometašice, koje će u četiri dana boravka u kampu pored treninga imati i testiranje.

Na okupljanje U-15 selekcije BiH ide i Uma Hadžihajdarević, nogometašica Nogometne škole „Kolibri“ iz Bihaća. Poziv za ovu perspektivnu nogometašicu došao je kao nagrada za dugogodišnji rad i treninge. Mlada nogometašica dugo godina igra u muškoj konkurenciji, te je po riječima trenera iz Nogometne škole i pored toga jedna od najboljih igračica ekipe. Igra na poziciji veznog igrača.

Mlada perspektivna nogometašica iz Bihaća odigrala je proteklih mjeseci nekoliko utakmica za ženski nogometni klub SFK 2000 iz Sarajeva, na turnirima u Orašju i Sarajevu, gdje je njeno nogometno znanje prepoznato, a kruna je i poziv za nogometni kamp U-15 ženske nogometne reprezentacije BiH.

-Veoma sam sretna što ću svoje nogometno znaje moći prezentirati u kampu u Zenici.
Kroz fudbal sam upoznala mnogo prijatelja i to je veliko bogatstvo za mene. Oduvijek sam bila zainteresirana za nogomet i mogu da kažem da mi za sada ide dobro. Nadam se da ću nastaviti ovim putem, istakla je Uma Hadžihajdarević, nogometašica NŠ „Kolibri“ iz Bihaća.

Odgovori