SAOPĆENJE ZA JAVNOST: JASMIN HUŠIĆ I ŠEHERZADA DELIĆ PREDVODE LISTE NAŠE STRANKE U USK


U ponedjeljak 4.7. NS je predala liste za Opće izbore, tim povodom obratili su se javnosti:

– Naša stranka predala je u ponedjeljak CiK-u kompletne liste kandidata za Opće izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati u oktobru 2022. godine. Radi se o kandidatima za državne, entitetske i kantonalne nivoe vlasti.

Listu ove stranke za Skupštinu USK predvodi doktor pravnih nauka Jasmin Hušić, koji je kao nezavisni kandidat za načelnika Velike Kladuše na prošlim lokalnim izborima osvojio više od šest hiljada glasova. Iza njega je Nađa Nukić, najaktivnija vijećnica u Općinskom vijeću Sanskog Mosta.

Svaka od pet aktivnih lokalnih organizacija Naše stranke u USK dala je po jedno ime u prvih pet na listi, pa je tako treći Amel Dervišević iz Bihaća, potom slijede Sven Vidović-Popek iz Cazina i Jasmina Suljić iz Bosanske Krupe.

Kada su u pitanju viši nivoi vlasti, listu Naše stranke u izbornoj jedinici 201 (USK) za Parlament FBiH nosi profesorica iz Bihaća Šeherzada Delić, a državnu također Bišćanin Damir Jukić.

Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, predvodi listu za Parlamentarnu skupštinu BiH u jednoj od izbornih jedinica. Također, jedan od nosilaca liste za državni parlament je i mladi Branko Češljić- kaže se u saopćenju Naše stranke.

Odgovori