Biciklisti krenuli iz Bihaća ka Srebrenici (Foto)


Biciklisti njih oko 300 krenuli su jutros iz Bihaća na 18. Biciklistički maraton „Bihać – Srebrenica“, kako bi odali počast žrtvama genocida i prisustvovali dženazi i ukopu žrtava genocida u Srebrenici 11. jula ove godine.

Organizator biciklističkog maratona je Klub ekstremnih sportova “Limit” iz Bihaća, a učesnici su iz BiH, te Austrije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Turske.

„Hvala svima koji su uzeli učešće na 18. biciklističkom maratonu ali i svima onima koji su nas podržali da danas iz Bihaća krenemo put Srebrenice sa samo jednim ciljem a to je odati počast žrtvama genocida u Srebrenici” – kazao je Ermin Lipović, organizator maratona.

Učesnike biciklističkog maratona sa gradskoga trga ispratio je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je kazao da svi učesnici maratona iz Bihaća šalju poruke da ništa nije teško učiniti kako bi se prisjetili patnje i stradanja žrtava genocida u Srebrenici.

Biciklisti će voziti u tri etape, Bihać – Jajce, Jajce – Sarajevo i Sarajevo – Srebrenica, a njihov dolazak u Memorijalni centar Potočari očekuje se u nedjelju, 10. jula.

Odgovori