Međunarodne konjičke utrke, 19. memorijal ”Alija Izetbegović”, održane su juče na Bakšaiškom hipodromu u Bihaću.

Četrdeset i jedno grlo iz Bosne i Hercegovine i regiona takmičilo se u pet velikih i uzbudljivih trka.

Ovaj memorijal predstavlja jedan od značajnijih događaja u regionu kada je konjički sport u pitanju.“Konjički klub Jedinstvo je od prvog dana ozbiljno shvatilo ulogu koju je preuzelo na sebe, a to je organizacija takvog jednog događaja koji nosi ime po prvom predsjedniku naše države. Mi smo  pokazali kako se treba odnositi prema svome predsjedniku”, istaknuo je Zijad Tahrić, predsjednik Konjičkog kluba Jedinstvo iz Bihaća.

Vlada Unsko-sanskog kantona je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta izdvojilo 30.000 KM finansijske podrške organizaciji ovog sportskog događaja.

“Mi smo, odlukom, izdvojili značajna sredstva za ovaj današnji događaj. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim organizatorima na prijemu i svim učesnicima ove sportske manifestacije”, kazao je Almin Hopovac, ministar obrazovanja USK-a.


Nagradni fond trke dana Memorijal ”Alija Izetbegović” bio je 40.000 KM, a pobjednik je grlo Olimpic Baileys u vlasništvu Dragana Leburića iz Gradačca, a džokej je Milan Konkolj. Pobjednik je osvojio 20.000 KM.
Odgovori