Završen je 5. USK Open u kojem je učešće uzelo 85 igrača podijeljenih u 3 kategorije.

Najstarija ona veterani 55 + okupila je 9 igrača koji su svoje takmičenje igrali po grupama da bi nakon istih takmičenje preselilo u knock out gdje je titulu odbranio Alijagić Ismet koji je u finalu dobio Ibrahimpašić Bakira rezultatom 6:1,treće mjesto su podijelili Zukić Miralem (Mostar) I Lončar Marijan (Rakovica RH),utješni dio turnira donio je titulu Islamović Sulejmanu koji je u finalu dobio Gutlić Mirsada.

U kategoriji veterani 40 + gledali smo zaista atraktivan tenis I gdje je bila velika borba izmedju domaćih članova TK Una gema,TK Neca te gostiju iz Novog,Prijedora I Tuzle koji su svi došli s apetitom da uzmu ovaj turnir.

Na kraju je najmlađi zasluženo osvojio turnir a radi se o Velagić Eldaru iz Tuzle koji je u finalu bio bolji od svog Tuzlaka Eldara Hadžiefendića,treće mjesto su podijelili Babić Nenad (Prijedor) I Hodžić Jasminko dok su u utješnoj konkurenciji finale igrali domaći igrači a tu je slavio Budimlić Nedžad koji je dobio Alijagić Almira.

U seniorskoj konkurenciji imali smo zaista dobar turnir u kojoj su za naslov konkurirali igrači iz Rakovice, Tuzle, V.Kladuse, Novog te domaći koji su bili favoriti za osvajanje.

Na kraju nakon dosta odigranih mečeva slavio je po drugi put Islamović Sanjin koji je u finalu bio bolji od Lejić Luke koji su ponovili prošlogodisnje finale u kojem je ovaj put bolji bio Islamović rezultatom 6:1 6:3, treće mjesto podijelili su Atić Admir (Tuzla) te domaći Midžić Ahmet.

U kategoriji utjesnog turnira slavio je Zulić Dino koji je dobio Pečenković Elvina.


Ono sto moram istaći da je 5. Usk Open najbolje organizovani turnir u odnosu na dosadašnje turnire I da su gosti otišli sa zaista lijepim utiscima iz našeg Bihaća.


Ovim tempom kako se tenis razvija možemo iduće godine očekivati novi veliki procvat članstva općenito u tenisu koji je jedna od ljepših priča u gradu na Uni.

Turnir je organiziran ispred TS USK uz nositelja programa TK Una gem koji je opravdao sva očekivanja

Odgovori