Hušić: Najveći neprijatelji USK-a su ljudi iz NES-a

Stranka demokratske akcije (SDA) sinoć je u Hotelu Safir u Bihaću predstavila kandidate iz Unsko-sanskog kantona na svim listama. Promociju su vodili Jasmin Musić predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK i Nijaz Hušić predsjednik Općinske organizacije SDA Cazin, a svojim prisustvom svečano predstavljanje uveličao je Šemsudin Dedić ministar poljoprivrede u Vladi Federacije BiH.

Da je SDA i za vrijeme opozicije protekle 4 godine bila faktor stabilizacije u političkom košmaru kojeg je kreirali kadrovi A-sda (sadašnji NES) najbolje se pokazalo u migrantskoj krizi i pandemiji korona virusa.

-Kažu da u kampanjama ne valja govoriti o drugima i da to nije popularno. Ali ja ću tražiti od svojih kandidata i svih u Cazinu da moramo biti glasni u ovoj kampanji i govoriti istinu, mi se nemamo čega stidjeti. Naš najveći politički rival u ovoj kampanji znamo ko je. Naravno da ga nećemo imenovati. Nisu oni opasni za SDA, oni su opasni za ovaj narod i za ovaj kanton. SDA se znala nositi i u ratu i miru sa većim neprijateljima. Međutim, mi ovdje imamo posla s ljudima koji su prije nekoliko godina napravili stranke govoreći kako neće sa komunistima, kako neće sa komunjarama, danas podržavaju takvog člana predsjedništva. Ljudima koji su prije nekih godinu dana promjenili identitet i ime stranke. Znamo zašto se mijenja identitet, ako se želi sakriti lopovluk i kriminal. Dakle, moramo biti svijesni da imamo posla ljudima koji su spremni na sve. Njih ne zanima država, njih ne zanima ništa, zanimaju ih lični interesi i da zadrže pozicije koje su uzeli, da bi to ostvarilli ne prezaju ni od čega. – rekao je Nijaz Hušić u obraćanju prisutnim kandidatima.

Odgovori