SEAD KURJAKOVIĆ IZ BIHAĆA POBJEDNIK 2. MEĐUNARODNOG Backgammon turnira Donji Vakuf OPEN 2022 – JACK POT , A JUSUF MELAJAC IZ NOVOG PAZARA POBJEDNIK BACKGAMMON TURNIRA POVODOM DANA OPĆINE DONJI VAKUFU petak i subotu, 2 i 3. septembra, u Donjem Vakufu održani tradicionalni internacionalni backammon turniri u organizaciji Tavla kluba Vatrogasac.


Na turnirima povodom Dana općine Donji Vakuf, a ove godine učestvovali su takmičari iz čak osam zemalja.Prvog dana se igrao JACK POT kojeg je osvojio Sead Kurjaković član BC Ajna Una iz Bihaća , dok je drugi bio Erodovan Jablaničanin iz Novog Pazara.

Drugog dana najviše znanja i sreće imao je Jusuf Melajac iz Novog Pazara, koji je u finalnom meču pobijedio Radovana Perovića iz Crne Gore. Treće mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik, još jedan Novopazarac, Erdovan Jablaničanin, četvrti je bio Marin Marić iz Mostara, dok su peto i šesto mjesto osvojili domaći tavlaši, Senad Nezić Taca i Šemso Zahiragić.Na svečanom zatvaranju turnira, pored nagrada i priznanja najboljim, uručene su i zahvalnice istaknutim članovima našeg kluba: Abazu Omeragiću, Izetu Snagi, Asimu Veremu, Kasimu Alkiću i Mehmedu Ugarku.

Posebni pokloni razmijenjeni su sa našim dragim prijateljima iz Novog Pazara, članovima Tavla kluba Dedo, s kojima ove godine obilježavamo 20 godina velikog prijateljstva.Tavla klub Vatrogasac zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciju do sad, po broju takmičara i zemalja iz kojih dolaze, najuspješnijeg turnira održanog u Donjem Vakufu.

 

Odgovori