Ove su vijesti šokirale sve: Pogledajte nevjerovatnu kaznu za BiH ako se odigra prijateljska utakmica sa Rusijom

FOTO: FSRSFOTO: FSRS

Ukoliko naša fudbalska reprezentacija odigra zakazanu, novembarsku prijateljsku utakmicu sa Rusijom, Nogometni savez Bosne i Hercegovine će biti sankcionisan od strane UEFA-e, saznaje portal “Avaza”.

“Suspenzija će se odnositi na predstojeća UEFA takmičenja, kao i finansijske pomoći, praktično isključenje iz svih programa UEFA-e”, javlja Avazov izvor, koji je blizak čelnicima kuće evropskog fudbala. A i sam s vremena na vrijeme učestvuje u raznim projektima FIFA-e i UEFA-e.

Na konstataciju da je iz NSBiH „procurio“ papir u kojem piše da UEFA nema ništa protiv odigravanja prijateljske utakmice u Sankt Peterburgu, sagovornik dodaje:

“Iz UEFA-e su odgovorili da prijateljske utakmice nisu u njihovoj nadležnosti… Međutim, poslije dolaze sankcije. Moguće, u takmičenjima koja organizuje UEFA, na osnovu političkih odluka Evropske unije kojima su podložni svi organi, ne samo sportski. Prema tome, ako se odigra prijateljska utakmica Rusija – BiH, UEFA će na stolu imati paket mjera protiv NSBiH.

“To je otprilike ovako – Evropa, SAD i još neki su uveli sankcije Rusiji, a još razgovaraju sa Rusima. Međutim, Rusije nema u evropskim takmičenjima. Tako je otprlike i u slučaju novembarske utakmice: Vi možete igrati, a poslije se vidimo.

“Isto kao što su isključili ruske klubove i reprezentativne selekcije iz evropskih takmičenja, tako će biti i sa bh. klubovima i državnim timovima, uz finansijske kazne. Ipak, mislim da će čelnici NSBiH poništiti odluku o odigravanju utakmice u Rusiji.”
Autor: BosnaInfo

 

Odgovori