Fazlić: Želio bih da Izetbegović pobijedi jer je podržao projekte važne za Bihać


Gradonačelnik Bihaća i lider pokreta Pomak Šuhret Fazlić, pojasnio je šta misli pod tim da će podržati Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, na oktobarskim izborima.– Ja sam govorio kao gradonačelnik Bihaća, ne kao političar, ne kao šef Pomaka. Kada je Izetbegović dao podršku gradu Bihaću za tri projekta za koja se mi krvavo borimo godinama i za koja moramo dokazivati da smo i mi dio Bosne i Hercegovine, kada je to otkočeno, onda sam ja rekao da bih volio da bude izabran u Predsjedništvo BiH. Nisam rekao da će glasati Pomak, niti članovi Pomaka… – kazao je Šuhret Fazlić u programu N1 televizije objašnjavajući svoju ličnu podršku, odnosno želju da Izetbegović bude izabran u Predsjedništvo BiH.
uskvijesti.ba
Spomenuo je podršku koju je Bakir Izetbegović pružio za aerodrom u Bihaću, kao i druge projekte.– Zapetljali smo se oko aerodroma, ne našom krivicom i svi su bili protiv toga i onda dođe Bakir i kaže da podržava projekat aerodroma i 25 miliona KM krene, onda kaže da podržava Nacionalni park Una, onda krene i to – kazao je gradonačelnik Bihaća između ostalog, te dodao:

– Ja sam prošle izbore podržao Denisa Bećirovića. On dođe u Bihać i ne javi se uopće. Pristojno je najaviti se domaćinu. Da kaže evo me, šta mislite o meni – kazao je Fazlić.Denis Bećirović je nadavno boravio u Bihaću, a cijela stvar se pretvorila u svojevrsni skandal, budući da je Bećirović građane okupljene na Una regati predstavio kao građane koji su došli dati podršku njegovoj kandidaturi za Predsjedništvo

Odgovori