U PETAK POČINJE OMILJENA MANIFESTACIJA “JESEN NA GELENDERIMA”

Foto Elmedin Mehadđič 


Kulturni centar Bihać i Gradska turistička zajednica organizatori su i ovogodišnje tradicionalne manifestacije “Jesen na gelenderima”, koja će trajati od 23. do 27. septembra.

“Posebno ću izdvojiti tri koncertne noći, kada ćemo u predivnom ambijentu Gradskog parka uživati u nastupima Damira Imamovića, grupe Galija, te Nejre Karabegović i Bihaćke muzičke omladine. Mnogi dnevni sadržaji bit će prilagođeni najmlađima, a imat ćemo i projekciju dokumentarnog filma “Raif” našeg sugrađanina Hasana Arnautovića. Za sve nas u Bihaću ovo je posebna manifestacija i zaista sam sigurna da ćemo i ove godine na najljepši način obilježiti početak jeseni”, kazala je direktorica Kulturnog centra Bihać Erna Begatović.

Kao i svake prethodne godine, bihaćki ugostitelji zaduženi su za bogatu gastronomsku i ponudu pića, dok će pored njihovih prodajnih kućica biti i neki od gradskih obrtnika.

“Pored naših ugostitelja i obrtnika, na gelenderima će ove godine biti i neki od naših kreativnih sugrađana, koji će prezentirati modni nakit i odjeću. Ovo je zapravo manifestacija kojom produljujemo turističku sezonu u gradu na Uni, jer se naslanja na Međunarodni sajam ekologije “EKOBIS”, a prati je tradicionalna Trahanijada. U okviru manifestacija organiziramo i izložbu fotografija “Najbolja fotografija ljeta”, kao i proglašenje pobjedničkog rada”, riječi su direktora Turističke zajednice Grada Bihaća Armina Amidžića.

Najavljena je i dječija olimpijada, na kojoj će učestvovati više od stotinu mlađih učenika bihaćkih osnovnih škola.

“Učenici do petog razreda iz osam gradskih škola, upravo na lokaciji Gradskog parka nadmetat će se u tri sportske discipline. Planirano je i druženje s našim najmlađim sugrađanima, odnosno polaznici šest gradskih vrtića, a bit će organizirano i zajedničko gledanje televizijskih prijenosa predstojećih utakmica naše nogometne reprezentacije u Ligi nacija”, naveo je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Ovogodišnja “Jesen na gelenderima” počinje u petak, 23. septembra defileom mališana iz gradskih vrtića.

Radio Bihać 21.09.2022 – 14:28

Odgovori