Ajna Jodanović, viša asistentica na Pravnom fakultetu u Bihaću i predsjedavajuća Nezavisnog odbora Unsko-sanskog kantona, demantirala je sve navode koje je Sanja Cerić iznijela na svom blogu.

 

Cerić, koja je prijavila Sabahudina Blaževića da je neovlašteno snimao tokom seksa, a potom te snimke objavio na jednoj pornografskoj stranici, sada na svom blogu proziva i Jodanović.

 Pravni put

Tako je Cerić objavila da je njena kolegica A. J. na snimcima seksa dostavljenim Tužilaštvu USK te da je na čelo Nezavisnog odbora došla uz Blaževićevu pomoć.

U izjavi za „Avaz“ Jodanović ističe da nema nikakve veze s prijavom Sanje Cerić koja se odnosi na sporne snimke i predmet koji se vodi pred Tužilaštvom USK. Ona najavljuje da će se protiv laži iznesenih o njoj boriti pravnim sredstvima i putem nadležnih institucija.

– Sasvim se opravdano postavlja pitanje kakve veze imam ja s tim slučajem, s obzirom na to da nisam niti ću podnijeti prijavu protiv Blaževića po tom, niti po bilo kojem drugom osnovu. Zanimljivo je, ali i indikativno, da se od prvobitno 30, pa 20, pa osam ili koliko već žena koje je dotična prepoznala, iako se na snimcima, kako je izjavljivala za „Avaz“, ne vide lica aktera, na kraju bavi mnome – kaže Jodanović.

 Šteti svima

Ona ističe da ne zna zbog čega se našla na meti Cerić, ali smatra da to ima veze s njenom pozicijom u Nezavisnom odboru.

– Želim naglasiti da se od samog početka znalo da je temeljni razlog uplitanja mog imena u jednu ovakvu aferu bio da me diskreditiraju i da odstupim s mjesta predsjedavajuće ovog odbora – kaže Jodanović.

Ona je kazala i da Sanja Cerić pisanjem neistina šteti ne samo pojedincima nego i cijelim porodicama i Krajini.

– Sanja Cerić već duže vrijeme blati Krajinu i časne ljude koji su na različitim pozicijama i uživaju određeni ugled u društvu. Dotičnoj poručujem da se Krajina ne da tako lako te da njena nastojanja da uništi sada već desetak i više porodica neće uroditi plodom – zaključuje Jodanović.

 Neka sve dokažu

Jodanović kaže da je ništa neće pokolebati u njenom daljnjem radu te ističe da nema ništa protiv toga da se i drugi bore za svoja prava, ali ne lažima i ne šteteći drugima.

– Pozivam one koje pišu o meni da nastave sa svojom borbom držeći se konkretno svojih prijava i da se potrude da to sve dokažu – kaže Jodanović.

Prva na listi  

– Bitno je naglasiti da sam bila prva na konačnoj listi rezultata Javnog konkursa za izbor člana Nezavisnog odbora, o čemu postoje vjerodostojni pisani dokazi. Moj izbor bio je praćen pisanim testom i intervjuom, uz prisustvo OHR-a. Navodi da je Sabahudin Blažević na bilo koji način utjecao na ove izbore su smiješni i djetetu u osnovnoj školi – ističe Jodanović.

izvor: avaz.ba

By ibro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com