Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona organizovao je danas prijem sa Emirom Dautovićem, predsjednikom Sportskog saveza USK za Bišćanku Arijanu Vojić, vrhunsku sportašicu a koja u augustu putuje u Japan na ovogodišnje Olimpijske igre kao službeno lice Međunarodne rukometne federacije.



– Ovo je prvi put u historiji sporta BiH da službena osoba iz Bosne i Hercegovine bude kontrolor suđenja na ovom prestižnom sportskom događaju, s ponosom ističe predsjednik Sportskog saveza USK.



Arijana Vojić godinama uspješno gradi sportsku karijeru. Bila je aktivna rukometna igračica do 2005.godine, prvi ženski rukometni sudija u BIH do 2011.godine, prvi i jedini ženski rukometni delegat/kontrolor sa Europskom rukometnom kategorijom (EHF Delegate) od 2014.god te prvi i jedini rukometni delegat iz BiH sa Svjetskom rukometnom kategorijom (IHF Delegate) od 2018.god.



Premijer Ružnić poželio je Arijani Vojić uspjeh na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je Krajina ispraća kao svog ambasadora u vrhunskom sportu.

Odgovori