Bronza zlatnog sjaja: Arijana Vojić delegirana na susret za treće mjesto na Olimpijskim igrama


Rukometnih turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju ušao je u završnu fazu. Danas su odigrani posljednji mečevi u muškoj konkurenciji. U finalnom susretu, selekcija Francuske savladala je Dansku, rezultatom 25:23, dok je u borbi za treće mjesto Španija bila bolja od Egipta, rezultatom 31:33.

Sutra su na rasporedu dva posljednja meča u ženskoj konkurenciji. U susretu za treće mjesto snage će odmjeriti Norveška i Švedska, dok će u borbu za zlatnu medalju Rusija i Francuska.

Po prvi puta u historiji i Bosna i Hercegovina je imala svog predstavnika na rukometnom turniru. Naime, naša Arijana Vojić delegirana je od strane Međunarodne rukometne federacije kao službena osoba (Delegat) na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Tokom ovog turnira Arijana je bila kontrolor suđenja na preko dvadeset utakmica. Arijana je svoj posao uspješno obavljala na deset muških i deset ženskih susreta, muškom i ženskom četvrtfinalu te jednom polufinalu za žene.

Danas je stigla i nova nominacija za sutrašnje mečeve, a naša Arijana je delegirana na susret za bronzanu medalju u kojem će snage odmjeriti selekcije Norveške i Švedske.

Cenzura ba/Svijet Rukometa

Odgovori