Nova afera trese USK: Nije kriv papak, već snimatelj

Halil Bajramović: U vlasti ne znaju šta pričaju niti kome to govore


Nesmotreni telefonski razgovori prvih ljudi USK-a isplivali su u javnost, a dok Tužilaštvo vodi istragu, policija saslušava sumnjivce

Halil Bajramović, predsjednik Naroda i pravde za USK, saslušan je u Policijskoj stanici u Cazinu na okolnosti snimanja telefonskih razgovora sa premijerom ovog kantona Mustafom Ružnićem i predsjedavajućim Skupštine USK-a Razimom Halkićem, a koji su uznemirili javnost nakon njihovog emitovanja na društvenim mrežama.
Premijer zna

Dok prva dvojica negiraju autentičnost snimaka, Tužilaštvo USK-a je poduzelo istragu o Halkićevom snimku, jer su u njemu sadržane indicije o takozvanoj kupovini papaka u Skupštini kroz nuđenje ministarskih i direktorskih pozicija za glas.

Kada je riječ o premijeru Ružniću, tri snimka koja se odnose na njega više se odnose na njegov skriveni karakter i potcjenjivanje kolega u Skupštini, socijalnih slučajeva i mjera povodom koronapandemije, u čemu za Tužilaštvo nema elemenata krivičnog djela.

Prema Halilu Bajramoviću, premijer USK-a ga je prvi optužio da je on sačinio snimke i to na zatvorenoj Viber grupi stranke NES. Bajramović za policiju kaže da je, ispitujući ga, samo radila svoj posao. On nema primjedbe, dok je Ružniću i Halkiću poručio da lažu.

– Premijer zna da ga ja nisam snimao, on dobro zna ko je, na koji način i, što je najvažnije, zbog čega ga je taj neko snimao i objavljivao, rekao je Bajramović.

Piše Fahrudin Bender/ Oslobođenje

Odgovori