NK Ključ na korak od ulaska u viši rang


Autor NS

U subotu je u prelijepom Ključu bio nogometni praznik.Svi putevi vodili su na stadion pod „Pod Lubicom“ a na kome je lider na tablici kantonalne lige Unsko-Sanskog kantona,izvanredna ekipa NK Ključ dočekala tim Borca iz Izačića.Svi ljubitelji nogometa s velikom pozornošću očekivali su ovaj meč, a u kome su „topnici“ iz Ključa još jednom ,igrom i rezultatom,oduševili svoje vjerne navijače.

U izvanrednoj nogometnoj predstavi punoj preokreta,sjajnih akcija,šuteva,odbrana vratara oba tima i tri prekrasna zgoditka slavili su domači nogometaši rezultatom 2:1,i sada na svom kontu imaju 25 osvojenih bodova i čvrsto drže lidersku poziciju, koja ih vodi u veći rang takmičenja-druga liga FBiH-grupa sjever.Bio je ovo treći uzastopni trijumf, u tri odigrana proljetna kola, ekipe NK Ključ koju maestralno vodi izuzetno perspektivni trener Fehim Smajić.

Kraj meča domači igrači dočekali su uzdignutih ruku,sreću zbog tri „zlatna“ boda dijelili su sa svojim vatrenim navijačima koji su ih salvama aplauza na otvorenoj sceni ispratili u svlačionicu.Svi u klubu su bili razdragani,veseli,sretni zbog nova tri boda-pjevali su,skakali,aplaudirali svi igrači,treneri,članovi uprave a predsjednik kluba,neumorni sportski radnik Amer Hajdarović,o ovoj meču rekao nam je sljedeće:

-Znali smo šta nas čeka u ovom meču koji je za nas imao posebnu važnost. Bila je ovoveoma teška i neizvjesna utakmica. Ekipa Borca došla je veoma motivirana kao nikada do sada, ekipa dosta ojačana i pripremljena posebno za ovu utakmicu.Čak su poveli u prvom poluvremenu,ali to nije unijelo nervozu u naše redove.Naši momci smireno su gradili igru i vršili pritisak na gol gostiju i,nošeni domaćom publikom koja je do sada bila najbrojnija na stadionu“Pod Lubicom“, uspjeli poravnati rezultat,preko sjajnog štopera AmaraIslamagića, koji je u šesnaestercu bio najsnalažljiviji, i iz gužve glavom zatresao mrežu Borca i izjednačio 1:1. Publika je eksplodirala,još jače je počelo navijanje,a što je pomoglo našoj ekipi da preokrene rezultat u našu korist 2:1.Na scenu je stupio veliki nogometni majstor Vahidin Avdić koji je na drugoj stativi, poslije centaršuta, voleom poslao loptu u drugu golmanovu stranu i na stadionu izazvao delirijum oduševljenja Skida dres i trči prema publiki i pokazuje snagu i moč NK Ključ.Do kraja meča naš tim vrši pritisak,napada,stvara prilike, mogao je rezultat biti i veći, ali ostalo je konačnih 2:1 i velika pobjeda našeg tima.Nastupilo je veliko slavlje koje se odavno nije vidjelo na stadionu pod Lubicom. Kompletna ekipa NK Ključ je veoma motivirano,požrtvovano, borbeno odigrala ovu utakmicu i pokazali da zasluženo drže lidersku poziciju.Ovim trijumfom naš tim je na korak do ispunjenja našeg cilja-ulazak u drugu ligu FBiH. Ja bih se zahvalio i pohvalio trenera i ekipu i čestitao na pobjedi ,ali čestitke idu i navijačima NK Ključ kako ovdje, tako i u dijaspori, koji su čitavo vrijeme bodrili ekipu. Inače išao je live prenos sa stadiona tako da je i naša dijaspora uživala u pobjedi.Ovu pobjedu poklanjemo našem igraču Selmiru Mediću koji se ozlijedio na treningu pred ovaj meč i želimo mu što brži oporavak i povratak na teren.

(Rešad Mamela)/Cenzura.ba

Odgovori