Nakon braće Konjičanin i Arijana Vojić putuje na Svjetsko prvenstvo

Ovog jutra imamo samo lijepe vijesti za ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovine. Za to su se pobrinuli braća Konjičanin i Arijana Vojić.

Nakon što je potvrđena nominacija sudijskog para Amara i Dine Konjičanina iz Visokog koji će pravdu dijeliti na narednom Svjetskom rukometnom prvenstvu, nešto kasnije stigla je i vijest da će kao kontrolor suđenja na istom prvenstvu biti i naša Arijana Vojić iz Bihaća.

Nakon što završi svoje obaveze na Evropskom rukometnom prvenstvu gdje je trenutno angažovana kao kontrolor suđenja, Arijana će put Poljske i Švedske.

Arijana Vojić već nekoliko posljednjih godina uspješno obavlja funkciju IHF/EHF delegata i redovan je učesnik gotovo svih velikih takmičenja.

Olimpijske igre, finale Svjetskog rukometnog prvenstva za rukometašice, finale EHF Lige prvaka, finale Evropa Lige samo su neki od događaja na kojima je učestvovala Arijana.

Stoga ne sumnjamo da će Arijana i na predstojećem Svjetskom rukometnom prvenstvu za rukometaše koje je na rasporedu u januaru naredne godine, obaviti odličan posao.

Svijet Rukometa

Odgovori