Pune ruke posla za konobare

Kao da su rupe bez dna: Nerealno je koliko su alkohola u Kataru popile supruge fudbalera Engleske

U reprezentaciji Engleske je odlučeno da partnerice i rodbina reprezentativaca tokom Svjetskog prvenstva odsjedaju na “plutajućoj palači” kako je prozvan luksuzni kruzer. Njihovi izabranici do sada su odigrali dva meča i na pravom su putu da dođu do nokaut faze što znači da će njihova zabava još duže trajati.


Privremeno boravište za supruge, djevojke i rodbinu Tri lava tokom njihove turneje po Kataru je MSC World Europa, kruzer usidren uz obalu Dohe s kapacitetom za 7000 putnika.

Ovo luksuzno plovilo karakterizira i niz pogodnosti koje se nalaze unutra, poput tridesetak barova i restorana, tobogana visokog 75 metara, više od deset jacuzzija s pogledom na more, trgovinama odjeće ili kozmetičkih salona. Sve što je neophodno za svakodnevni život i to na visokoj nozi.

Nakon počete pobjede izabranika Garetha Southgatea protiv Irana(6:2), partnerice fudbalera su na ekskluzivnom kruzeru odlučile da proslave trijumf na svoj način.


Luksuzni kruzer na kojem odsjedaju pratilje reprezentativaca Engleske


Velika grupa koja je boravila u MSC World Europa počela je naručivati boce šampanjca u vrijednosti od po 300 eura svaka, kao i vrhunske koktele.

“Oduševili su se i popili su toliko da su sljedećeg jutra u bar ponovno punili zalihe. Bili su na karaokama i pjevali Three Lions and Sweet Caroline”, otkriva britanski list “The Sun”.


Međutim, isti izvor ističe da račun za alkohol koji su akumulirali parovi i supruge engleskih reprezentativaca već premašuje 20.000 eura od dolaska na teritorij Katara, a prošla je tek sedmica.

Srećom, previsoki račun ne pada na teret grupe koja boravi na krstarenju, iako se ne zna ko će platiti ovaj veliki trošak u alkoholu.


Partnerica Kyliea Walkera, Annie Kilner, nije imala razloga za zadovoljstvo na meču protiv SAD-a


“Sve je plaćeno prije nego što su stigli u Katar”, poručio je sagovornik The Sunu.

Ako se poslije prve utakmice imalo razloga za opijanje, to i nije slučaj sa drugim mečom pošto je duel sa SAD-om okončan 0:0 u pravoj uspavanci.

Englezi do kraja grupne faze imaju još duel protiv Velšana. Jasno je da su Gordi Albioni favoriti te bi sve osim pobjede predstavljalo ogromnu senzaciju.

Izvor:sport.sporta.ba/ Čaušević

Odgovori