OTPOČELI RADOVI NA IZGRADNJU MUZEJA 505. VITEŠKE BRIGADE

Danas su zvanično otpočeli radovi na izgradnji prve faze radova na projektu Muzeja 505. viteške brigade koja podrazumijeva zemljane radove sa izgradnjom pristupne saobraćajnice.

Nakon završetka prve faze, a ako to vremenski uslovi posluže otpočeće se i sa drugom fazom radova koja podrazumijeva betonske radove. Da bi jedan ovakav kompleks bio u skorije vrijeme završen bit će nam potrebna značajna finansijska podrška i u 2023. godini sa nivoa države, federacije, kantona, kao i podrška od gradova i općina, te javnih poduzeća i ustanove širom Bosne i Hercegovine.

-“Danas smo posebno sretni što počinju radovi na dugo očekivanom projektu izgradnje Muzeja 505. viteške brigade. Također, pored svih onih koji su do sada pomogli izgradnju Muzeja dugujemo i zahvalnost Odboru za upravljenje mezarjem ,,Nanića dolina,, koji su dali saglasnost da se ukloni ograda i proširi pristupni put do gradilišta. Naravno, nakon završetka projekta sve će se vratiti u prvobitno stanje”,-naglasio je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić prilikom obilaska radova na Muzeju.

Članovi odbora mezarja “Nanića dolina” kazali su da svi borci-šehidi 505. viteške brigade, pripadnici Armije RBiH i legendarni komadant, brigadni general i narodni heroj Izet Nanić, koji su položili svoje živote za odbarnu jedine domovine BiH zaslužuju jedan ovakav Muzej kao trajno sjećanje na herojsku borbu iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godine.

Na kraju su istakli da nisu za bilo kakvo osporavanje ovog značajnog projekta, već su tu daju svoj doprinos.

Odgovori