Istraga o pokušaju ubistva mladog Azura Terzića: Ko je pokušao zataškati cijeli slučaj i zbog čega je mjesto zločina nekvalitetno obrađeno?




Otac Saud Terzić u međuvremenu je dobio i poziv od policije, a po prijavi vlasnika tržnog centra i diskoteke gdje je njegov sin Azur umalo izgubio život i upitno je hoće li ikada prohodati



Istraga o pokušaju ubistva mladog košarkaša iz Cazina Azura Terzića očito će se nastaviti i u idućoj godini. Tužilaštvo USK-a je nakon izuzimanja predmeta od MUP-a USK-a, a zbog mogućeg sukoba interesa, te prepuštanja istrage FUP-u, obećalo brzu istragu, ali to očito ne može ispoštovati.




Protestna okupljanja pred diskotekom u Cazinu koja su se održavala svake subote jenjavaju, a posljednjih par je i prekinuto, jer otac nije bio u stanju obezbijediti neophodne redare i druge brojne poslove oko organizacije.



Otac Saud Terzić u međuvremenu je dobio i poziv od policije, a po prijavi vlasnika tržnog centra i diskoteke gdje je njegov sin Azur umalo izgubio život i upitno je hoće li ikada prohodati.




Živimo u apsurdistanu gdje oni koji bi trebali pomoći rješavanju slučaja tuže stranu koju su za cijeli život oštetili. Već neko vrijeme ne informišemo javnost o slučaju, jer je to za dobrobit istrage, a ona je opširna, navela je Azurova sestra Una na društvenoj grupi gdje se oglašava porodica.



– Istraga je opširna i teška zbog toga što nas, kao Azurovu porodicu, pored onih koji su slomili kičmu mome bratu, zanimaju sudionici u ovom pokušaju ubistva, dodala je.



Obrazlažući sporost istrage, ona navodi da se, pored onih koji su slomili kičmu njenom bratu, mora doći i do onih na čiju je inicijativu to učinjeno, u čijoj organizaciji je pretučen, ko ga je odnio na mjesto gdje je pronađen, ko je to sve pokušao prikriti, po čijoj naredbi je prikrivano, ko je radio nekvalitetnu obradu mjesta zločina, koga su sve telefonom pozivali upetljani u zločin…



FAHRUDIN BENDER..

Odgovori