Halil Bajramović: Sad možemo formirati vlast na USK-a sa SDA




Pokusali smo stupiti u kontakt sa Azharom Sejarićem medjutim nije nam na pozive odgovarao. Jedino sto znamo je da je jucer imao sastanak u kabinetu premijera Usk Mustafe Ruznjica.

Jedina izjava do čije smo u ovom trenutku mogli doći je povjerenik Naroda i pravde, Halil Bajramović.


“Ovog trena možemo napraviti vlast na USK-a sa SDA i DF i osloboditi građane Kantona pritiska ali to ne činimo zbog dogovora osmorke”.



Sto se tiče istupa mladog Azhara kojeg smo spriječili da ode u Njemačku kojeg smo stavili za nosioca liste, ispred jednog Kemala Hrnjića koji je preko deceniju vodio jednu od največi kompanija na teritoriju Federacije ali i drugih referentnih kandidata koji dolaze sa USK-a.

Izgovor o kadroviranju je smiješan i bez argumenata, mi kadroviranja nismo ni imali jer nismo bili u vlasti osim u Sanskom Mostu u kojem nam nikad nisu podnijeli izvještaj o kadroviranju,u tom gradu.


Azhar Sejarić iz Ključa i Jasmin Burnić iz Sanskog Mosta su dobili mjesta nosioca lista za Skupstinu USK i za Parlament Federacije ,dva prva čovjeka kojima je dat prioritet u odnosu na druge referentnije članove NiP-a,ako smo pogriješili a složit ću se donekle da jesmo,onda ta greška može biti samo u tome, što smo u njihovom interesu favorizirali upravo njih Ključ i Sanski Most,dajući im da predvode listu na štetu drugih gradova i osoba koje su od prvog dana u NiP-u i bore se za Narod i Pravdu bez ličnih interesa. Borba za pozicije je upravo ono protiv čega smo mi ustali da se borimo.


Šta će u nastavku biti sa nezadovoljnim, kako su se okarakterizirali u saopćenju, vidjeti ćemo u narodnom periodu na organima stranke Naroda i Pravde.

Ono što mogu reci je da je narod USK-a ispred pojedinačne koristi pojedinaca iz bilo koje stranke dolazili pa bila to i Narod i Pravda rekao je na kraju Bajramović.

Izvor:Uskvijesti.ba

Odgovori