U USK imenovano novo Kantonalno povjereništvo DF-a


Predsjedništvo Demokratske fronte Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o raspuštanju Kantonalnog odbora Demokratske fronte Unsko – sanskog kantona.

Također, donesena je Odluka o imenovanju predsjedavajućeg i članova Kantonalnog povjereništva Demokratske fronte Unsko – sanskog kantona na čelu sa predsjedavajućim Denisom Huskićem iz Bihaća.

– Na ovakav način Predsjedništvo stranke na čelu sa Željkom Komšićem odlučno je u namjeri da se isfiltrira sve sto je toksično, da stranka ojača sa iskrenim i bezuvjetnim članovima, članstvo ujedini, da se odluke donose centralizovano, a sve u cilju da Demokratska fronta kao stranka koja baštini ideju o jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini bude odlučujući čimbenik u donošenju odluka i upravljanju državom.

Evidentno je da su Demokratskoj fronti podršku pružili novi ljudi koji su prateći i dobro poznavajući utopijsku političku scenu na USK bili samo nijemi promatrači, a koji će za razliku od uobičajenog pokrenuti novi trend neoportunističkog djelovanja.

Kantonalno povjereništvo kao legitimni organ će u narednom periodu sprovesti nadopunu u kantonalnoj organizaciji i reorganizaciju u općinskim, odnosno gradskim organizacijama Demokratske fronte – navodi se u saopćenju DF-a.

Cenzura.ba/Faktor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com