Jesu li Asmir Begović i Ćiro Blažević otkrili istinu o Vici Zeljkoviću i Zvjezdanu Misimoviću?

Da, izgleda.


FOTO: NFSBIHFOTO: NFSBIH


Imenovanje Faruka Hadžibegića i nije toliko bitno, jer je i pticama na grani jasno da je on doveden samo privremeno.

Predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković, zajedno sa nekoliko portalčića koje je kupio, pokušavaju izgurati priču kako oni zapravo nešto rade, kako prijateljsku utakmicu sa Rusijom u jeku agresije na Ukrajinu treba “ignorisati” i slično.

Međutim, ne ide im baš sve po planu.

Vico priznao sve
Vico Zeljković, očito iznerviran što mu novinari kopaju po menadžerskim vezama, na konferenciji za medije ja javno priznao usku vezu između N/FSBiH i menadžera.

– Ne znam u čemu je problem. Moj brat ne smije da živi i da se bavi poslom kojim se bavi? Brat mog savjetnika ima posao, ima dva igrača u reprezentaciji. Ja bih volio da ima 50 i da pomogne reprezentaciji BiH. Ja ne mogu spriječiti da brat mog savjetnika ima agenciju za zastupanje igrača!, kazao sestrić Milorada Dodika.

Vico je tako samo priznao ono što nas većina zna godinama. Reprezentaciju BiH kroje menadžeri i “ljudi iz sjene”.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović je još 2021. godine bio vrlo direktan:

Asmir Begović je sve vrijeme bio u pravu, iako mu je Misimović prijetio
“Tačno. (N/FSBiH) Vode kriminalci. Vico, Miske, Petev, banda agenata. Umjesto da fudbalska reprezentacija ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica da puni džepove kriminalaca. Eto vam…”, napisao je Begović u retweetu na poruku novinara Saše Ibrulja.


Nakon ove izjave na Begovića su navalili svi. Vico je prijetio tužbama, plaćao pojedinim sarajevskim medjima tekstove, a Zvjezdan Misimović, u pauzama dok se sa suprugom tukao po kafanama, bio je jako oštar 2021. godine:

Iskren da budem, nisam tako nešto očekivao. Ali ne može me ništa ni uzdrmati u zadnje vrijeme, upravo zbog toga što mi je jasno da se pravi kampanja, čiji je očiti cilj da se uništi ovo što se stvara u reprezentaciji. Nikad nisam učestvovao u nekim nečasnim radnjama niti želio imati veze sa tim. Ni kao igrač, a ni nakon karijere. Stvarno ne razumijem. Ali to će sada rješavati advokati, takve stvari i optužbe mu neće tako lako proći”.

Nekadašnja legenda reprezentacije BiH, a danas osoba s čijim se imenom navijači sprdaju po društvenim mrežama, prijetio je Begoviću svim i svačim jer je ovaj rekao da menadžeri kroje reprezentaciju.

Pa da samo ponovimo Vicinu rečenicu: Brat mog savjetnika ima posao, ima dva igrača u reprezentaciji. Ja bih volio da ima 50 i da pomogne reprezentaciji BiH. Ja ne mogu spriječiti da brat mog savjetnika ima agenciju za zastupanje igrača.

Pošto Vico Zeljković nikada nije tužio Asmira Begovića, iako je najavio, da li je ovom gore napisanom rečenicom priznao što je Begović tvrdio?

Ko je zapravo Zvjezdan Misimović?
Kako Misimović kaže “oni hoće da unište ovo što se stvara u reprezentaciji”. Izvini, Misimoviću, šta se to stvara u reprezentaciji? Šta ste to stvorili? Koji su to rezultati koje imate?

Nema Misimović odgovore, sigurni smo, kao što nije imao ni odgovor na optužbe nekadašnjeg selektora BiH Miroslava Ćire Blaževića koji je današnjeg direktora reprezentacije BiH optužio da je prodao utakmicu baraža protiv Portugala.

Ćiro je tada tvrdio da je Misimović odigrao ispod prosjeka u prvom meču u Lisabonu, a da je potom odglumio povredu (nije igrao revanš na Bilinom polju, a nekoliko dana kasnije nastupio je u Bundesligi).

Ja sam sve vrijeme bio kategoričan da je Misimović u Lisabonu odigrao ispod nivoa, to je činjenica. Ovo da je bio povrijeđen za Zenicu je šuhveli i budali – rekao je tada Ćiro, dodavši:

Da si bio ono što jesi, mi bismo otišli na Svjetsko prvenstvo. Mi nismo zaslužili da ispadnemo. Sine, ako je to tvoj uvjet, ja odlazim, odlazim radi tebe, ti si važniji ovoj reprezentaciji od mene. Selektora ima na sve strane, a takvih igrača ne.

Vidio sam Misimovića u petak na treningu. Bio je odsutan, samo je hodao. Moja je greška što ga nisam ništa pitao. Podsjećao me na ubicu kojeg su angažovali da ubije, ali zbog savjesti se borio sam sa sobom. Neko ga je dobro raz..bao, ali to, hvala Bogu, nisam bio ja. Sa svima sam znao biti grub, ali nikada s njim – ispričao je tada Ćiro Blažević.

Tada mnogi nisu vjerovali Ćiri, već se kleli u Misimovićevo poštenje, međutim veliko je pitanje ko je ovdje u pravu.

Jer, ako je Ćiro sve vrijeme bio u pravu, Misimović je onda spreman za novac prodati sve. Pa što onda ne bi prodao i reprezentaciju?

Autor: Mirza Dautbegović

Odgovori