USKORO NOVA ŠKOLSKA DVORANA U MZ IZAČIĆ

Učenici područne škole „Kamenica“ u Izačiću uskoro bi nastavu tjelesnog odgoja trebali imati u novoj sportskoj dvorani. Radovi su pri kraju, a u ovaj objekat je uloženo oko 350.000 KM.

Proces izgradnje nove dvorane područne škole „Kamenica! U mjesnoj zajednici Izačić bbio je usporen radi imovinsko pravnih problema ali i zbog nedostatka potrebnih sredstava. 2017. godine iz kantonalnog budžeta je izdvojeno 50.000 KM za stolariju u ovoj dvorani, a tri godine kasnije potrebnih 300.000 KM osigurala je Vlada Federacije BiH.

„Rade se završni radovi, fasada, tuš kabine, podno grijanj, stolarija… Uglavnom pri kraju je. To čekamo već 11-12 godina. Uloženo je negdje oko 350.000 KM, a Grad Bihać je učestvovao sa 15.000 KM. Nadamo se za nekih mjesec dana da bi bilo sve gotovo“, rekao je Rasim Islamović, predsjednik MZ Izačić

Područna škola „Kamenica“ u mjesnoj zajednici Izačić trenutno ima 113 učenika i oni će uskoro dobiti modernu dvoranu u kojoj će se moći baviti raznim sportovima što su do sada bili uskraćeni, kaže gradski vijećnik Edin Felić, koji je odrastao u ovoj mjesnoj zajednici.

„Ostvaruje se san mještana Izačića da djeca napokon dobiju sportsku dvoranu u kojoj će naučiti one najosnovnije vježbe za koje sam ja bio uskraćen. Moja braća i ja smo završitli školu i nismo znali napraviti pravi kolut naprijed jer nismo imali dvorane“, izjavio je Edin Felić, vijećnik u Gradskom vjeću Bihać.

Izgradnja nove sportske dvorane u mjesnoj zajednici Izačić bi trebala biti završena do kraja mjeseca. Pored dvorane izvođač radova urediće i ulaz u samu školu.

RadioBihać

Odgovori