SAM IZGRADIO KARIJERU
Enrique Iglesias se odrekao 100 miliona eura očevog nasljedstva

Enrique se odlučio na potez koji bi malo ljudi učinilo (Foto: Instagram)

Slavni pjevač i jedan od najvećih latino zavodnika Enrique Iglesias nema baš najbolji odnos sa svojim ocem, pjevačem Juliom Iglesiasom, a zategnuti odnosi još su više došli do izražaja nakon što se pjevač odlučio odreći njegovog pozamašnog nasljedstva.


Enrique je odbio nasljedstvo svog oca Julia zbog njihove otuđenosti i razdora koji već godinama vlada među njima.

Iako su otac i sin, te se obojica smatraju jednim od najvećih umjetnika u svijetu, stvarnost je da je trud da ih se poveže bio uzaludan. Već dugi niz godina nisu imali dobru komunikaciju, a obojica su krenuli svako svojim putem.

Pravi razlozi ovakvog odnosa između oca i sina nisu razjašnjeni, no mnogi tvrde da je problem u velikoj profesionalnoj konkurenciji koja ih je previše udaljila.


Enrique je dao do znanja i da mu nasljedstvo njegovog oca nije ni potrebno, budući da je zajedno sa suprugom Annom Kournikovom izgradio vlastito carstvo, bez pomoći roditelja.

“Njegov odnos s ocem nikada nije bio među najboljima. Prođu godine, a da ne razgovaraju, čak ni telefonom. Enrique smatra da je svoju karijeru izgradio bez njegove pomoći”, rekao je izvor blizak porodici za El Nacional.

Inače, bogatstvo Julija Iglesiasa procjenjuje se na više od 800 miliona eura, a ono se, osim njegovog pjevačkog uspjeha, vidi i u njegovom poduzetničkom aspektu.

Julio je uložio veliki dio u Punta Cana Real Estate u Dominikanskoj Republici, postavši vlasnik trećine nekretnina i poslovanja u tom području, uključujući i gradsku zračnu luku. Posjeduje luksuzno imanje u Marbelli s više od 230 hektara zemlje, nekoliko palača u Miamiju, otok na Bahamima, privatni avion vrijedan 45 miliona dolara, lanac restorana, marku votke, vinski podrum od više od 30 miliona eura, luksuzne automobile među kojima se ističu dva plava Rolls Roycea, pa čak i udjele u kozmetičkoj i šminkerskoj kompaniji.


Njegovo nasljedstvo zaista je impresivno, te ova Enriqueova odluka sigurno nije bila jednostavna.

Julio, koji je krajem septembra proslavio 79. rođendan ima osmero djece iz dva braka, a Enriqueu je trebalo pripasti 100 miliona eura, baš koliko se sada procjenjuje njegovo bogatstvo koje je stekao samostalno.

Klix.ba

Odgovori