PRVENSTVO JUDO SAVEZA F BIH SARAJEVO 2021



8 zlatnih, 9 srebernih i 7 bronzanih

Sarajevo, 22.5.2021

Prvaci F BiH za 2021 godinu su: Anes Šomić, Almin Halilagić, Aleyna Yavuz, Hana Midžić (kadetkinje i juniorke), Elma Poprženović, Džana Kovačević i Hana Piralić.
Sreberene medalje osvojili su: Daris Keškić, Benjamin Budimlić, Bigilgan Yavuz, Orhan Rekić, Džaferović Mirza, Lajla Begić, Nataša Beronja, Amina Mujaguić i Elma Poprženović.
Treća mjesta i bronzane medalje osvojili su: Alan Hukić, Sandi Raković, Kemal Mešić, Muhamed Mehmedović, Sabina Raković, Almedina Raković, Erna Mešić,

Najuspješnija ekipa juniorki i mlađih djevojčica na ovom prvenstvu je ekipa “Une”, dok su kadeti, kadetkinje i stariji dječaci, ekipno bili drugi.

U sve ukupnom plasmanu najuspješnija je ekipa “Bosne” iz Sarajeva sa 67 bodova, druga je “Una” sa 60 bodova. dok je ekipa “Lukavca” bila treća sa 47 bodova.

Takmičenje je održano je u svim starosnim kategorijama (350 takmičara iz 27 klubova) i bilo je kvalifikacijsko za predstojeća prvenstva BiH, a koja će se održati 05. juna u Vitezu za kadete i mlađe dječake, dok će se prvenstvo BiH za juniore i starije dječake održati 26.6. u Laktašima. Svi osvajači medalja su se kvalifikovali za nastup na prvenstvima BiH.

Odgovori