Amar Dizdarić,nivo izabrani predsjednik Asocijacije mladih AM KO SDA USK



U ime AM KO SDA USK želio bih vam se zahvaliti na dolasku u ovom ovolikom broju u svojstvu delegata ali i gostima kojima bih se posebno zahvalio našim predstavnicima AM SDA BiH, predsjedniku Harisu Šabanoviću…

Velika mi je čast i zadovoljstvo danas stajati na ovom mjestu u ulozi predsjednika AM SDA USK.

Vjerujem i tvrdim da u nama mladima leži ogroman potencijal i volja za radom. Neka teška i turbolentna vremena u našim AM na području USK trebaju biti iza nas, da uspostavimo jaku i odvažnu ekipu koja je spremna odgovoriti svakom zadatku i iskušenju.

Danas vam govorim ja, sutra to može biti bilo ko od vas, odgovorno tvrdim da mnogi od vas prisutnih, kome bi se povjerila ova uloga, znali bi kako treba postupati i uspješno se izborili.

Ali, najbitnije što želim istaći jeste to, da treba raditi kao tim koji će ovu našu lijepu Krajinu ali i našu domovinu BiH, zastupati časno i pošteno i braniti je na svakom koraku jer oni koji su živote svoje dali za ovu domovinu, naši šehidi, ne zaslužuju ovakvo stanje i neslaganje među nama Bošnjacima koji trebaju jasno da znaju ko im je prijatelj a ko neprijatelj.

Kao što i predsjednik Šabanović jučer naglasi, bez Krajine nema ni BiH. Moramo biti iskreni jedni prema drugima i svoje probleme rješavati u našim organima stranke a ne po raznim portalima i fb statusima, svakako ovih drugih što blate sve ono što su nam naši najbolji sinovi dali u emanet, ima koliko hoćete.

Stranka mora biti otvorena za sve nas mlade ljude ovdje prisutne koji zaista vrijedimo, treba nastojati pružati podršku nama mladima kao što imamo primjer naših mladih kadrova i predstavnika u općinskim vijećima, skupštinama kantona itd jer na tim mjestima naš glas mladih se daleko čuje.

Mnogi od naših prijatelja, rođaka, komšija, nažalost svoje šanse i prilike za život pronalaze van države BiH. Potrudimo se da stvorimo bolji ambijent za nas mlade, pozovite svoje prijatelje, kolege da nam se pridruže iz koje god općinske organizacije bili jer nama mladima treba pružiti šansu i ja vjerujem da ćemo kao jedan tim uspjeti i raditi za dobrobit svih nas.

Sretno!
Cenzura.ba

Odgovori