BRDSKO BICIKLISTIČKI KLUB DAJ KRUG BIHAĆ



Nove medalje za bicikliste iz Bihaća

Proteklog vikenda u Mostaru u organizaciji Biciklističkog saveza BiH održano je dvodnevno takmičenje u cestovnom biciklizmu. Prvog dana takmičenja održano je prvenstvo BiH u ITT (hronometar), dok je drugog dana održano Cestovno prvenstvo BiH.

Odlične nastupe zabilježili sui takmičari BBK Daj Krug iz Bihaća koji su pioniri u cestovnom biciklizmu, ali su mladi Anes Ćehajić, Amar Muslić, Sead Hrnjica i Hasan Felić, uz Adnana Mekića, Isaka Muslića ostvarili odlične rezultate u oba dana takmičenja. Osvojene su nove medalje kao i bodovi za Premijer ligu BiH i UCI bodovi cestvonog biciklizma.

Prvog dana najbolji rezultat u drumskom biciklizmu na kronometar –ITT ostvario je Anes Ćehajić koji je u kategoriji kadeta osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Odlične nastupe zabilježili sui ostali takmičari BBK Daj Krug u kategorijama junior i U -23 Elit, što je doprinijelo osvajanju novih bodova za sveukupni plasma u prvenstvu BiH.

Ekipa iz Bihaća uspjela je osvojiti medalje i drugog dana takmičenja na Prvenstvu BiH u cestovnom biciklizmu u kategoriji kadeti, junior. Osvojene su dvije srebrene medalje.

U kategoriji kadeta Anes Ćehajić osvojio je drugo mjesto i srebrenu medalju. Identičan plasma ostvario je i Amar Muslić u kategoriji junior.

Odgovori