Danas je u Bihaću počeo 21.šampionat Bosne i Hercegovine u šahu za kadete i omladince.



Učešće je uzelo 86 dječaka i djevojcica iz cijele BiH.Taj bi broj bio i veći da nije bilo bojkota od strane takozvanog Šahovskog saveza Republike Srpske koji je pozvao na bojkot ovog šampionata iz samo njima znanih razloga,tj razloga pojedinaca koji su slagali roditelje i klubove djece koja su izborila pravo učesšća na ovom šampionatu. Isti su samoinicijativno pozivali roditelje i klubove telefonom u namjeri da spriječe njihov nastup služeći se lažima i prijetnjama rukovodeći se pritom ličnim interesima u čemu su nažalost i uspjeli ali ne onako kako su se nadali.Na radost moju i svih ljubitelja šaha ipak su na ovom prvenstvu nastupili najperspektivniji mladi igrači iz Republike Srpske na čelu sa Draganom Stankovićem, Markom Lipovčićem, Nikolom Mrkovićem i sestrama Babić,Mašom i Milanom!

Svaka čast djeco jer niste dozvolili da neko manipuliše sa vama zarad svojih ličnih interesa i kompleksa i pokazali ste da ipak naša krilatica “Gens Una Sumus” nije pogažena ovom prilikom!

Uživajte djeco u prelijepom Bihaću i rijeci Uni jedinstvenoj po svojoj ljepoti na dosad najbolje organizovanom šampionatu ikad!Najbolji neka pobjede i izbore plasman na prvenstvo svijeta i evrope a ostali kojima to ne pođe za rukom neka vježbaju i trude se da sljedeći put uspiju.

Želim ovom prilikom da pojasnim mojim prijateljima koji ce ovo pročitati a nisu šahisti da razumiju o čemu se radi pa ču vam reći da je šampionat Bosne i Hercegovine jedini put kojim naši mladi igrači mogu izboriti učešće na prvenstvu svijeta i evrope!S obzirom da djeca nisu prošle godine imala šampionat ni priliku za plasman zamislite šta za mlade znači propustiti još jednu godinu i priliku da odu u evropu i svijet!?

Očito je da gospodi koja je pozivala na bojkot,plasila roditelje i klubove do njihvog interesa nije stalo.



Još jednom koristim priliku da se zahvalim organizatorima ovog prvenstva na čelu sa Edom Durakovićem na zaista vrhunskoj organizaciji koji je i ovom prilikom dokazao da mu nema ravnog kada je organizacija u pitanju!

Cenzura.ba/Osvrt Zoran Runić

Odgovori