BIHAĆ: NA UPRILIČENOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE NAJAVLJEN POČETAK BALKANSKOG PRVENSTVA U BRDSKOM BICIKLIZMU



– Na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, a prema zvaničnim najavama, učešće će uzeti timovi dvanaest reprezentacija, deset iz Balkanske unije i dvije iz susjednih europskih zemalja, Hrvatske i Slovenije…



 Brdsko-biciklistički klub „Daj krug“, Grad Bihać, Unsko-sanski kanton i Bosna i Hercegovina uz podršku Biciklističkog saveza BIH, po prvi put su domaćin Balkanskog prvenstva u brdskom biciklizmu „Balkan MTB CHAMPIONSHIPP 2021.“



Na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, a prema zvaničnim najavama, učešće će uzeti timovi dvanaest reprezentacija, deset iz Balkanske unije i dvije iz susjednih europskih zemalja, Hrvatske i Slovenije. Biciklisti će se takmičiti na otvorenom prvenstvu za veliku nagradu Grada Bihaća i utrku Svjetske biciklističke unije za elitne kategorije za svjetski biciklistički poredak, što je i saopćeno na današnjoj konferenciji za novinare.



Inače, Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu „Balkan MTB CHAMPIONSHIPP 2021.“ bit će svečano otvoreno sutra uvečer poslije 19,00 sati na Gradskoj otoci u Bihaću prigodnim programom, a otvorenju će prethoditi defile učesnika kroz grad. Takmičenje počinje u nedjelju a vozit će se na kružnoj stazi dugoj 4. 300 metara uz uspon 150 metara, saopćili su novinarima tehnički organizatori prvenstva. Na putu ka Bihaću je i reprezentacija Rumunije.



U programskom okviru ovog prvenstva, Biciklistički klub „Daj krug“ izložbom starih ali i fotografija novijeg datuma, obilježava 111 godina biciklizma u gradu Bihaću. Ovdje je prikazan prvi spomen dolaska bicikla u ovaj grad iz knjige našeg preminulog sugrađanina Nikole Radića „Sto godina sporta u gradu Bihaću“ odakle su koristili arhivsku građu za ovu izložbu.



Autor: RTV USK | Cenzura.ba

Odgovori