Kup FBiH: Klis nakon penala eliminisao Budućnost, Gradina demolirala Mladost u Kikačima



Foto: FK Klis /Facebook
Danas je odigrano dvanaest utakmica u okviru drugog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine. Klis je nakon jedanaesteraca eliminisao banovićku Budućnost, dok je Gradina bila ubjedljiva na gostovanju protiv Mladosti iz Kikača sa 6:1.

Fudbaleri Klisa iz Buturović polja savladali su u drugom kolu Kupa FBiH ekipu Budućnosti iz Banovića nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a regularni dio utakmice završen je rezultatom 1:1.

Klis je poveo u 44. minutu golom Aida Kudre, dok su gosti do izjednačenja došli u drugom poluvremenu pogotkom Suada Mešanovića, što je bio konačan rezultat meča pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Nakon penal serije rezultat je glasio 5:4 za ekipu iz Buturović polja koja je izborila nastup u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine.


Gradina je danas bila gost Mladosti u Kikačima i ostvarila je više nego ubjedljiv trijumf rezultatom 6:1. Već nakon prvih 45 minuta bilo je 3:0, a strijelci za gostujući tim bili su Eldin Mehmedović s bijele tačke, te Almir Omerović i Mirza Musić.

U drugom poluvremenu gostujuća ekipa nastavila je u istom ritmu. Najprije je na 4:0 povećao Ahmed Hasanbegović, a potom je još jednom pogodio Mehmedović. Šesti gol Gradine bio je djelo Dine Andrića. Utješni gol za tim iz Kikača postigao je Semir Mujkanović.


Foto: OFK Gradina/Facebook

Fudbaleri Stupčanice savladali su u olovu federalnog prvoligaša ekipu Orašja sa 3:0. Dva puta je mrežu gostiju pogađao Munib Karahmetović, dok se jednom u listu strijelaca upisao Emir Karičić.

Svi rezultati drugog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine:

Mladost Kikači – Gradina 1:3
Svatovac – Bratstvo 2.1
Fortuna – Travnik 1:2
stupčanica – Orašje 3:0
Klis – Budućnost 1:1 (pen. 5:4)
Rudar Han Bila – Rudar Kakanj 2:1
Sloga Gornji Vakuf Uskoplje – Jedinstvo 0:0 (pen. 5:3)
Čapljina – Tomislav 1:1 (pen. 4:2)
Zvijezda – Radnik 3:2
GOŠK – TOŠK 3:0
Mladost DK – Goražde 0:3
Sim Bau – Igman 2:2 (4:5)

Cenzura.ba/meridian :: sport

Odgovori