Na gradskom igralištu Bigram 23.10.2021. godine je održana Mala škola biciklizma.

Učešće su uzeli mladi biciklisti u dobi od 6 do 16 godina i svi su uspješno savladali poligon. Cilj iste bio je skrenuti pažnju na najmlađe bicikliste i osigurati njihovu sigurnu vožnju u saobraćaju ali i najmlađe učesnike u saobraćaju naučiti raspoznavanju znakova te kroz interaktivnu simulaciju raskrsnice naučiti ih da budu sigurni dok voze svoje biciklo.
S tim u vezi, predstavnici MUP-a USK održali su kratko predavanje o ponašanju i opasnostima u saobraćaju. MUP-u USK-a smo ovom prilikom uručili multifunckionalni printer koji će im, nadamo se, biti od velike pomoći.

U završnom dijelu aktivnosti najstariji učesnici su se pod pratnjom provozali gradom sa prslucima i natpisima “VIDIŠ LI ME?” kako bismo zajedno ukazali na odgovornost koju drugi učesnici saobraćaja imaju prema biciklistima. ⚠️?‍♀️

Ovaj projekat podržan je od strane Grada Bihaća, Fondacija Mozaik putem Zajednice za aktivizam i poduzetništvo mladih lonac, uz finansijsku podršku Vlade Švicarske i Amabasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini te drugih finansijskih partnera.

Odgovori