Uvjerljiva pobjeda bh. prvaka: Borac u drugom poluvremenu slomio otpor Posušja
Trijumf banjalučkog tima


Foto – FK Borac


Borac je u susretu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Posušje rezultatom 3:0.


Izuzetno loše prvo poluvrijeme viđeno je u Banjaluci i u prvih pola sata meča nismo vidjeli gotovo ništa na Gradskom stadionu.


Gosti su na otvaranju ostali bez Miletića koji je igru napustio zbog povrede, ali Borac te probleme nije mogao da iskoristi.

Tek u 30. minuti Borac stvara prvu ozbiljnu šansu. Ubačaj Zakarića sa pet metara u mrežu ne šalje Vranješ.

Bilo je tu još nekih pokušaja domaćih do kraja prvog dijela. Međutim, golman Baćak nije imao previše problema da sačuva mrežu u prvom dijelu i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Borac u nastavak kreće ofanzivno. Pokušali su domaći doći do brzog gola, stvorili su nekoliko opasnih situacija, ali Baćak je skidao sve pokušaje.

Ipak, u 67. minuti Borac dolazi do gola. Vojnović ubacuje loptu, Barišića pogađa lopta i dolazi do Jove Lukića koji sa jednog metra pogađa za 1:0.

Domaći tim je i do kraja bio taj koji je dominirao. Posušje nije imalo previše ideje za napraviti nešto naprijed i ostali su bez prave šanse večeras.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 82. minuti. Brza kontra Borca dovela je do gola Moraitisa na asistenciju Zakarića za sigurnih 2:0.

U nadoknadi meča Borac je postigao još jedan gol. Vušurović šutira, lopta pogađa Ilinkovića i vara Baćka za konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Borac – Posušje 3:0

FK Borac: Ćetković, Kujundžić, Bošnjak, Ćorić, Molls, Vojnović, Lukić, Vranješ, Meleg, Vušurović, Zakarić.

HŠK Posušje: Baćak, Milanović, Šuta, Barišić, Begić, Landeka, Krišto, Ilinković, Lučić, Miletić, Ramović.

M. Šljivak/Sport.Sport.ba

Odgovori