Zdenka Mlinar:”NA PJESNIKOVU GROBU I U HAIKU POEZIJI… Trojezično (engleski, japanski, hrvatski) – Haiku University, Haiku Column. “??️

 

NICE… Haiku Column, October 27, 2021- Thank you, dear Ms. 向瀬美音 Ms. 中野千秋 and Prof. Nagata Mitunori for publishing and translating my four haiku works. ?

1.
on the poet’s grave
the echo of the verses
—————–
詩の節が詩人の墓に響きけり 千秋
—————–
na pjesnikovom grobu
jeka stihova

2.
chrysanthemums
marking the anniversary of the poet’s death
—————–
菊咲いて詩人の忌日飾りをり  千秋
—————–
krizanteme
obilježavanje obljetnice pjesnikove smrti

3.
autumn rain
reciting poetry with umbrellas in their hands
—————–
傘差して詩を誦じて秋の雨  千秋
—————–
jesenska kiša
kazivanje poezije s kišobranima u rukama

4.
autumn twilight
the poet’s name shines on the granite
—————–
秋の暮詩人の名ある御影石  千秋
—————–
jesenski sumrak
na granitu svijetli pjesnikovo ime

Zdenka Mlinar

https://www.facebook.com/groups/1805562046390300/permalink/3053113188301840/

https://www.facebook.com/groups/1805562046390300/permalink/3052161431730349/

NA PJESNIKOVU GROBU U SARAJEVU… ??️

JUČER, POVODOM OBILJEŽAVANJA 20. OBLJETNICE SMRTI PJESNIKA ILIJE KOZIĆA LADINA (23.10.2021.), članovi Književnog kluba “Ilija Kozić Ladin” iz Zagreba sa svojim su sarajevskim prijateljima položili cvijeće i zapalili svijeće. Unatoč kiši koja nije prestajala, tim povodom održan je i poetski recital koji je čin obilježavanja obljetnice učinio svečanijim i digao ga na višu razinu.
Posebna radost svim sudionicima ovog događanja bilo je prisustvo Ilijinih prijatelja od mladosti pa sve do njegovih zadnjih dana, Sađe i Željka, Zeljko Sadja Majstorovic. Oni su za ovu priliku napisali i prigodne PJESME SJEĆANJA na dragog im prijatelja, a Željko Majstorović je, majstorski i s puno emocija, uz par rečenica o Ilijinoj velikosti, otvorio i recitali koji je, iako spontan, tekao poput rijeke ljubavi koja je i dragocjena ostavština tog poetskog i ljudskog Velikana.
Za jučerašnje svečano obilježavanje OVE OBLJETNICE, NA PJESNIKOVU GROBU, te kazivanje Ilijine, ali i poezije drugih sudionika, a potom i nastavku druženja u prelijepom Sarajv-Gradu, zahvaljujem dragim kolegama: Aleksandra Kostić, Milorad Kostić, Fatima Jamakovic-Čorambegić, Begajeta Omerović, kao i predanim i vrijednim članovima Kluba: Jose Fine, Marko Pavić, Ibrahim Humić, Mario Sačer i Sanja Pavić te svima koji su željeli biti dio ove priče, ali su bili spriječeni, iz ovih ili onih razloga.
No, neka o napisanom i fotografije nešto kažu…

Zdenka Mlinar

Odgovori