Mečevi Premijer lige od subote do ponedjeljka, poznata i službena lica
Utakmica 16. kola




Ljubitelji fudbala u našoj zemlju za vikend mogu uživati u mečevima 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mečevi Premijer lige od subote do ponedjeljka, poznata i službena lica
Mečevi u najjačem rangu bh. fudbala ovog vikenda će se igrati u tri dana. U subotu ćemo gledati tri utakmice, dva meča su na rasporedu u nedjelju i jedna utakmica će se igrati u ponedjeljak.

Ovo kolo će se otvoriti na stadionu Police u Trebinju gdje će Leotar ugostiti Široki Brijeg. Meč se igra u subotu od 13 sati, a glavni sudija meča će biti Adim Mulahasanović iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici su Enes Đozić i Jure Musa.

Od 17 sati u subotu ćemo gledati meč između Radnika i Sarajeva. Glavni sudija ove utakmice je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora s pomoćnicima Sretenom Udovičićem i Arnelom Novalićem.

Program u subotu završava se u 19 sati i to derbijem između Zrinjskog i Borca. Meč u Mostaru će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici će biti Senad Ibrišimbegović i Moamer Čaušević.

U nedjelju su na rasporedu dva meča i to oba od 13 sati. U Prijedoru se sastaju Rudar – Željezničar, dok će Posušje na svom terenu dočekati Tuzla City.

Meč izmežu Rudara i Željezničara sudit će Antoni Bandić s pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem i Borisom Dujmovićem. Glavni sudija u Posušju će biti Miloš Gigović iz Gradiške, a njegovi pomoćnici su Damir Lazić i Marko Zelenika.

Ovo kolo završava se u ponedjeljak kada će se na Tušnju sastati Sloboda i Velež. Ova utakmica igra se od 18 sati, a glavni sudija će biti Frano Jelić. Njegovi pomoćnici će biti Goran Dujak i Nebojša Žugić.

Treba dodati da će pet mečeva biti u direktnim prenosima, a jedini meč koji neće biti na TV ekranima je okršaj Leotara i Širokog Brijega.

E. Čaušević/Sport.Sport.ba

Odgovori