✅ BOSANSKI PETROVAC: ODRŽANA JAVNA TRIBINA NA TEMU: “AKTUELNA POLITIČKA SITUACIJA”

? Sinoć je u Centru za kulturu i obrazovanje u Bosanskom Petrovcu u organizaciji KO SDA USK i Povjereništva SDA Bosanski Petrovac održana javna tribina na kojoj su predstavljeni stavovi SDA u odnosu na političke prilike na lokalnom, kantonalnom i državnom nivou.

? Predavači su bili naši uvaženi:
– potpredsjednik SDA BiH i ratni general Refik Lendo
– član Predsjedništva SDA BiH i zastupnik u Parlamentu BiH Nermin Mandra
– član Predsjedništva SDA BiH i profesor Ustavnog prava dr.sc. Sedad Dedić

✅ Član Predsjedništva SDA i zastupnik u Parlamentu BiH Nermin Mandra upoznao je prisutne sa opstrukcijama s kojima se SDA suočava na federalnom i državnom nivou vlasti, ukazujući na pozitivne rezultate kadrova SDA koje postižu u nemogućim uvjetima. Komentirajući napuštanje SDA od strane pojedinih visokopozicioniranih funkcionera, naglasio je da je to fenomen kojim se SDA bori od svog osnivanja, da u pozadini tih poteza stoje neostvareni lični ciljevi, ali i da je SDA uvijek opstajala i zadržavala poziciju najsnažnije političke stranke u našoj zemlji, za razliku od onih koji su je napuštali.

✅ Sedad Dedić, član Predsjedništva SDA, s pravnog aspekta je analizirao trenutnu blokadu državnih institucija i najave budućih poteza Milorada Dodika. U tom kontekstu, istaknuo je da važnost ustrajavanja na djelovanju unutar zakonskih okvira, koji ne omogućavaju bilo kakvo vraćanje nadležnosti na entitete, odnosno stvaranje paralelnih institucija legalnim putem.

✅ Potpredsjednik SDA Refik Lendo čestitao je okupljenim članovima Stranke ostvarenu pobjedu u Bosanskom Petrovcu na posljednjim lokalnim izborima i izrazio uvjerenje da će, uz podršku svih nivoa vlasti, u ovoj sredini biti pokrenuti brojni pozitivni procesi. Ukazao je na važnost zajedničkog i koordiniranog djelovanja probosanskog političkog bloka u vremenu kada su krupna politička pitanja stavljena na dnevni red.

Odgovori