Danas “ovjereno” u V. Kladuši: Okosnicu vlasti u kantonu najvjerovatnije će činiti SDP i Laburisti Fikreta Abdića


Danas je većina u OV Velika Kladuša predvođena Laburistima Fikreta Abdića, osuđenog ratnog zločinca, zajedno sa SDP-om i NES-om donijela Odluku o privremenom finansiranju općine Velike Kladuša.

VEZANA VIJEST:Fikretu Abdiću usvojeno privremeno financiranje od strane Laburista, NES-a, SDP-a i nezavisnih

Bitno je napomenuti da je također vijećnik SDP-a u Velikoj Kladuši Ibrahim Kajtazović Bato 24. novembra nedolaskom na sjednicu spasio Fikreta Abdića od opoziva kao općinskog načelnika. Tada ga je Razim Halkić izbacio iz stranke. Danas je Bato uz SDP i NES podržao Fikreta Abdića, te su zajedno izglasali Odluku o privremenom finansiranju i građanima USK pokazali odakle puše vjetar u Krajini.

Tako je licemjerni SDP dva puta spasio Babu u periodu od 3 mjeseca. Treći put će Babo spasiti SDP i na narednoj Skupštini Unsko-sanskog kantona će Dunja Abdić (kćerka Fikreta Abdića) glasati za Budžet Unsko-sanskog kantona.

Kako smo pisali i prije nekoliko dana, online sjednica će vjerovatno biti jedna velika farsa, kako bi se na velika vrata u TREZOR Unsko-sanskog kantona uveo osuđeni ratni zločinac i najveći izdajnik Bošnjačkog naroda u novijoj povijesti.

Tako bi uz NES, SDP i Nisveta Jusića podršku Budžetu mogli pružiti Anel Šahinović, bivša desna ruka Fikreta Abdića i Dunja Abdić-Pleho-kćerka osuđenog zločinca.



Fotografija iznad ovog teksta služi kao podsjetnik vladajućoj strukturi, pa i napomena da je V. korpus Armije BiH izgubio više ljudi u borbama protiv autonomaša nego protiv VRS.

Hoće li se obistiniti gore navedene tvrdnje, vidjećemo u narednim danima kada će biti održana online sjednica u režiji SDP-a USK.

IzvorKrajina.ba

Odgovori