Zaimović: “Bit će ovo težak meč, ali očekujem trijumf”



Ovoga vikenda kreće proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH a u okviru 16 kola igraće se nekoliko vrlo zanimljivih mečeva.

Jedan od tih susreta igra se u Tešnju, a gdje će domaći TOŠK koji je završio jesen na visokom trećem mjestu sa 30 osvojenih bodova, ugostiti čvrstu ekipu Radnika iz Hadžića koji je jesenas sakupio 21 bod i zauzeo osmu poziciju na tablici.

Poslije odrađenih priprema i par odigranih mečeva svi u taboru domaćina jedva čekaju nastavak prvenstva. U domaćem taboru izuzetno respektuju gostujući tim koji u svojim redovima ima par dobrih igrača, tim koji je spoj mladosti i iskustva i koji svakom rivalu može zadati dosta problema, bez obzira gdje se meč igrao. No, u domaćem taboru svi su svjesni da i oni dosta vrijede i nema sumnje da će (Dizdarević, Mujagić, Mehić, Tomić, Dubačkić, Kadrić, A.Delić, Sejmenović…) od prvog kola nastavka krenuti žestoko, ofanzivno, učinkovito sa željom da ostvare što bolji rezultat u svakom susretu.

Šef stručnog štaba TOŠK-a, naš nekadašnji reprezentativac, izuzetno ljubazni Dženan Zaimović, pred ovaj meč starih sportskih prijatelja rekao nam je sljedeće:

-Poslije izuzetno napornih, ali vrlo kvalitetno odrađenih priprema i nekoliko odigranih test utakmica, u kojima su svi igrači dobili priliku da pokažu svoje znanje i želju da ponesu dres tešanjske „svetinje“ kreće nastavak sezone. Na našem stadionu igramo protiv veoma neugodne ekipe Radnika u kojoj ima dosta mladih kvalitetnih igrača koji u kombinaciji sa par iskusnijih igrača sigurno mogu odigrati veoma kvalitetno. U posljednje 3,4 godine uvijek su mečevi sa gostima iz Hadžića bili dosta neizvjesni a sigurno da će tako biti i ovoga puta.

Naša ekipa u nastavku će igrati bez Mahmutovića i Šehića koji su vrlo kvalitetni igrači, ali sigurno da u našem timu ima dosta zanimljivih i dobrih igrača koji će popuniti njihove pozicije u timu. Prvenstvo tek kreće i sigurno da će meč biti težak i neizvjestan, ali ja očekujem bar minimalnu pobjedu. Koristim priliku da pozovem naše vjerne navijače da dođu u što većem broju, da nas bodre od prvog minuta, jer sigurno da ćemo uz njihovu podršku i navijanje lakše doći do važne pobjede i nova tri boda.

Razgovarao: Rešad Mamela (Sportske.ba/Cenzura.ba)

Odgovori