OSNOVAN SPORTSKO REKREATIVNI KLUB LJILJAN


SRK Ljiljan je mladi airsoft klub iz Zenice.
Trenutno brojimo 11 članova sa tendencijom stalnog rasta. Klub se po svojoj misiji i viziji razlikuje od airsoft klubova koji danas djeluju na području grada Zenice. Prosjek godina članova našeg kluba je 21-na godina.
Klub ima društveno odgovornu omladinu.
U svakom trenutku na raspolaganju široj društvenoj zajednici u slučaju bilo kakve potrebe. Pod time podrazumijevamo aktivno učešće i pomoć drzavnim organima (vojska, policija, vatrogasne sluzbe, humanitarne organizacije) u situacijama elementarnih nepogoda ili bilo kojim drugim hitnim i kritičnim situacijama koje su opasnost za našu lokalnu i širu društvenu zajednicu.
Pored ovoga, čuvati od zaborava kulturno-historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine, a akcentom na agresiju na našu drzavu u period od 1992-1995. godine., njegujući i čuvajući tradiciju Armije Republike Bosne i Hercegovine, a pri tome nikoga drugog neuvrijediti svojim aktivnostima, koje su u skaldu sa zakonima i Ustavom Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, sve vaznije datume članovi kluba će adekvatno popratiti aktivnostima.

Čuvajući od zaborava na ove događaje iz naše prošlosti automatski spriječavamo da se oni ponove u budućnosti.

Bitna stavka airsofta jeste i boravak u prirodi, gdje se primarne aktivnosti i odvijaju. Danas je mladog čovjeka teško “izvesti” iz udobnosti kuće, a naš klub upravo promoviše borakav u prirodi, kao i njeno očuvanje za buduće generacije.

Iako smo vrlo mlada ekipa, svi članovi kluba pristaju i stavljaju se na raspolaganje gore navedenim potrebama.



Predsjednik kluba:Jasmin Gasal

Odgovori