PLAY OFF: Visoka pobjeda KK Bihać u prvoj utakmici Play OFF-a

 

Danas je u Bihaću odigran prvi od dva susreta Play Off-a u okviru A-2 Lige za plasman u A-1 Ligu BiH, a KK Bihać je slavio nad ekipom KK Gen Star Fojnica sa visokih 85:56 (22:08, 22:21, 25:14, 16:13).

Mnogobrojna publika u sali TŠC Bihać je imala priliku pratiti vrhunsku košarkašku partiju priređenu u ovom duelu.

Trener domaćih Kulenović je odlično pripremio ekipu u svim segmentima igre, fizički, psihički, a posebno u odbrani, gdje gostima iz Fojnice nisu popuštali niti u jednom momentu igre, pa je rezultatski čitav tok utakmice pripadao domaćinu KK Bihać.

Zaista lavovska borba košarkaša Bihaća i velika želja za pobjedom je u konačnici susreta i poentirana sa visokih dvadeset i devet koševa razlike pred uzvratni susret u Fojnici, koji se igra narednog vikenda.

Trener Kulenović nije krio zadovoljstvo iako je bio oprezan pred ovaj susret, najavio je pobjedu i naredni vikend u Fojnici, te plasman u viši rang takmičenja A-1 Ligu BiH, a s punim pravom jer su njegovi momci danas odigrali fantastično i upravo pokazali uz veliku podršku sa tribina da zaslužuju viši rang takmičenja.

KK BIHAĆ – KK GEN STAR 85:56 (22:08, 22:21, 25:14, 16:13)

DELEGAT: Sinan Ferizović

SUDIJE: Pašalić, Durmić i Topoljak

KK BIHAĆ: Terzić 8, Milošević 24, Lakić 21, Ramić, Gajanović 5, Antunović 15, Halilović 6, Tatarević 6, Panić, Midžić, Fileković. TRENER: Amir Kuenović

KK GEN STAR: Živković 2, Bertolić 2, Karakuš 2, Sekulić , Kadić 4, Durak, Sulejmanović, Bukvić, Biščević 14, Cokić 2, Oroz 30. TRENER: E. Halimić

Usksport.ba/Cenzura.ba

Odgovori