?Mjesna zajednica, mjesto u kojem se odvija život građana

Danas je u organizaciji Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Bihać (GO SDP Bihać) u sali Hotela “Opal Exclusive” upriličena panel diskusija na temu “Mjesna zajednica, mjesto u kojem se odvija život građana” kojoj su prisustvovali brojni članovi i simpatizeri bihaćkog SDP-a.

Uvodničar panela bio je Admir Čavkić, koji je ukratko najavio temu i predstavio izlagače, dok su o temi govorili dr. sci. Albin Muslić zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i bivši načelnik Bihaća, Davor Župa bivši predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Bihaća i Adnan Habibija bivši vijećnik Gradskog vijeća Grada Bihaća i predsjednik GO SDP Bihać.
Mjesne zajednice su najvažniji dio svake lokalne samouprave i ovo je bila prilika da se progovori o aktuelnim temama koje zanimaju sve građane na području Grada Bihaća, sa posebnim osvrtom na mjesnu zajednicu iz koje oni dolaze.

“Cijenim da aktivnim učešćem građana na izborima, koji će se na području Grada Bihaća održati u subotu i nedjelju, možemo doprinjeti razvoju demokratije na području našeg grada i da će ljudi koji će biti izabrani u savjete, kao i oni koji će biti predsjednici mjesnih zajednica, dati značajan doprinos u trasiranju Grada Bihaća.”, izjavio je dr.sci. Albin Muslić

Predsjednik SDP-a Adnan Habibija iskoristio je ovu priliku da pozove građane Bihaća da iziđu na izbore koji će se održati 23. i 24. aprila.
“Današnja panel diskusija održana je u cilju da animiramo naše članstvo i građane, te da pošaljemo poruku o značaju ovih izbora jer mjesna zajednica jeste mjesto gdje se odvija život. Prema tome, svako od nas je dužan da ispuni svoju građansku obavezu i da iziđe na izbore, te da izabere onu osobu i onog čovjeka koji će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ponavljam, bitno je i još jednom pozivam sve građane iziđite jer sad je prilika, a za četiri godine ko zna šta će biti.”, poručio je predsjednik Habibija.

Odgovori