Inter večeras ima priliku da dođe do nove pobjede s kojom bi aktuelni prvak Italije preuzeo prvo mjesto od gradskog rivala Milana i u tom slučaju imao bi jedan bod više.


Ipak, jasno je da se Bologna neće tako lako predati iako ovaj meč nema nekog bitnog rezultatskog značaja za njih. Bologna je čini se već osigurala opstanak u društvu najboljih, no to neće biti razlog da večeras ne pruže maksimum i pokvare Interove planove.

Mediji na Apeninima pišu da će večeras Simone Inzaghi meč krenuti sa svojim udarnim tandemom u napadu, a to su naravno Lautaro Martinez i Edin Džeko.


Iako je bilo špekulacija da bi Džeko mogao ostati na klupi i da bi umjesto njega meč trebao početi Joaquin Correa čini se da se to neće desiti.

Inzaghi ima jasan razlog zbog čega će Džeko igrati večeras od prve minute
, a to je zbog činjenice da iskusni bh. napadač izuzetno voli igrati protiv ekipe Bologne.

Bologna je Džekina najdraža “žrtva” u Seriji A jer je ovoj ekipi zabio najviše golova njih čak sedam otkako je na ljeto 2015. godine iz Manchester Cityja prešao u Romu.

Džeko je što se tiče liga petice i klubova gdje je igrao pored Bologne samo više golova zabio Stuttgartu dok je igrao u Wolfsburgu. Mrežu Stuttgarta naš reprezentativac zatresao je čak osam puta.

Utakmica između Bologne i Intera igra se večeras od 20:15 sati.

Odgovori