VELIKI BROJ ZVANICA I GOSTIJU NA OTVARANJU 48. INTERNACIONALNE UNA REGATE

Ovogodišnju 48. Internacionalnu turističku Una regatu otvorila je direktorica Misije Američke razvojne agencije (USAID) u Bosni i Hercegovini Courtney Chubb, a svečanoj ceremoniji otvaranja u Martin Brodu prisustvovalo je više od 500 učesnika prve veslačke etape, te brojni građani i predstavnici javnog i političkog života u našoj zemlji i regionu.

“Veliku zahvalnost dugujemo generalnom pokrovitelju Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu za okoliš i turizam. Također, ponosni smo na prisustvo velikog broja predstavnika USAID-a BiH i USAID Turizam, odnosno na saradnju i podršku koju imamo u posljednje vrijeme. Više smo nego zadovoljni ovogodišnjim brojem učesnika, a potrudili smo se i da pripremimo vrhunske uslove, kao i reprezentativan zabavni program. Zato sam siguran da ćemo maksimalno uživati ovih dana na našoj smaragdnoj Uni”, riječi su direktora Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarilda Mulića.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić poželio je svim gostima i turistima dobrodošlicu, a ne sumnja da će provod na jednoj od najljepših rijeka u BiH biti nezaboravan.

“Mi vas dočekujemo sa osmijehom i najvećom mogućom dobrodošlicom. Preporučujem svima da se maksimalno opuste i dožive Unu, Bihać i Nacionalni park Unu na najljepši mogući način. To kažem jer ste u sigurnim rukama, s obzirom da su za organizaciju i bezbjednost zaduženi najbolji i najsposobniji ljudi na vodi u našoj zemlji, pa i šire”, kazao je gradonačelnik Fazlić.

U ovim trenucima, više od 500 prijavljenih učesnika prve veslačke etape priprema se za start plovidbe prema najatraktivnijoj destinaciji u Nacionalnom parku Una – Štrbačkom buku. Po završetku današnje veslačke dionice, sve učesnike i posjetitelje na Štrbačkom buku zabavljat će Tamburaški sastav Bedem.

Odgovori