Bihać je jučer, na sada zaista prepoznatljivoj stazi u naselju Zavalje bio domaćin svjetske biciklističke elite u sklopu Grand Prix Bihać XCO UCI C1 utrke. ?



Ljepo je vidjeti goste i takmičare iz svih dijelova svijeta, a #GrandPrixBihac2022 nagrada je otišla u ruke bicikliste iz Italije i biciklistkinje iz Slovačke; drugo i treće mjesto u elitnim kategorijama su pripale biciklistima_kinjama iz Švicarske, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Njemačke. ???

Turistička zajednica Grada Bihaća je događaj podržala pri samom otvaranju, organizacijom zabavnog sadržaja na košarkaškom igralištu Bigram u okviru programa #SummerGigs nastupom Rock Band Mat, ali i kroz direktnu sponzorsku podršku.

Ovim putem želimo čestitati organizatorima prvenstva, Brdsko biciklističkom klubu Daj Krug (DAJ KRUG Team) i Biciklističkom savezu Bosne i Hercegovine (Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine), na želji da se ovaj važni biciklistički događaj održi u Bihaću, tako i na pozicioniranju našeg grada na biciklističkoj mapi svijeta.

Uređenje i označavanje biciklističkih staza trebalo bi da postane neosporiva forma doprinosa, kao i iskorištavanje potencijala kojeg imamo, pored izvanrednih zaljubljenika u ovaj sport čiji je rad nemjerljiv doprinosi promociji našem gradu.

#VisitBihac #OdmoriUBiHacu #GrandPrixBihacXCOUCIC1 #GrandPrixBihac #BihacGrandPrix #Mountainbiking #MTB #GradBihac GRAD BIHAĆ #BBKDajKrug#Cenzuraba

Odgovori