Bihać hotel Safir

ŠK”Cazin” Cazin osvojio prvo mjesto l “A” ligi i plasman u Premijer ligu BiH.

Sve pobjede Cazinjana na 29. Ekipnom prvenstvu u šahu ŠS FBiH – l “A” liga.

Na održanom prvenstvu od 23-28.08.2022 godine je prikazan izuzetno kvalitetan i vrhunski šah.

Kompletnu organizaciju ŠS F BiH, ŠS USK i ŠK Bihać su svi učesnici pohvalili a posebno Edu Duraković, organizacija i Irfana Karabegović, direktor prvenstva i državni sudija koji su obezbjedili sve potrebne uslove za boravak i igru igrača i ostalih gostiju.



Glavni sudac Mirza Miralim i sudci Belmir Miskić, Husnija Abdić i  Irfan Karabegović su odlično i sa velikim autoritetom odsudili i priveli uspješno kraju prvenstvo bez ijedne zamjerke.



Čestitke ekipi ŠK”Cazin” na osvajanju prvog mjesta na prvenstvu i plasmanu u Premijer ligu BiH.

Plasman

1. mjesto ŠK”Cazin” Cazin

2. mjesto OŠK”Akademija šampiona” Doboj Istok

3. mjesto ŠK”Čelik” Zenica

4. mjesto OŠK “Živinice” Živinice 

5. mjesto ŠK”Goražde” Goražde

6. mjesto ŠK”Mladost – IMEL” Gnojnica

7. mjesto ŠK”Mostar” Mostar

8. mjesto ŠK”Velika Kladuša”  Velika Kladuša

9. mjesto ŠK”Gračanica” Gračanica”

10. mjesto “Preporod” Zenica 

Dino Marković radio online prijenos partija na chess results.

Zenelaj Samuel, igrač OŠK “Akademija Šampiona” Doboj-Istok prešao 2300 rejting i timr isounio uslov za osvajanje titule FM – Fide majstor, a igrač ŠK “Čelik” Zenica, Faris Čunjalo, prešao je rejting preko 2200 i time ostvario uslov osvajanje titule CM – Međunarodnog majstorskog kandidata.

ŠK “Preporod” Zenica zauzeo je posljednje mjesto i time će od naredne godine nastupiti u Prvoj B ligi, a Prvoj A ligi se priključuje ekipa ŠK “INGSMA” Goražde, pobjednik Prve B lige.

Treba napomenuti da klubovi do 7. mjesta nisu osigurali opstanak s obzirođ da Premijer ligu BiH sačinjava 7 klubova iz ŠS FBiH, a ukupno je 10 ekipa. Koliko tu ispadne klubova iz ŠS FBiH, toliko ih još iz Prve A ispada u Prvu B ligu.

Premijer liga BiH traje od 10. do 18. septembra, a ŠK “Bihać” Bihać je jedan od učesnika te Premijer lige. Od 10 ekipa, posljednje 3 ispadaju.

Foto suad.balic@cenzura.ba

Odgovori