U organizaciji Teniskog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša, 18. – 19.9.2022. odigran je teniski turnir STOLARKOMERC KUP 2022, koji je donio pregršt zanimljivih mečeva.


Unatoč lošim vremenskim uslovima gdje je dva dana ranije padala jaka kiša, teren je još jednom pokazao da je vrhunski pripremljen te je odmah u nedjelju bio spreman za igranje mečeva.

Ukupno su učestvovala 32 igrača, koji su bili raspodijeljeni u gornji i donji dio zdrijeba (na ispadanje).
Mečevi su se igrali na dva dobijena seta, a usljed rezultata 1-1 u setovima igrao se super tie break do 10 poena.

Pored naših domaćih igrača, na ovaj turnir se prijavilo i 10 igrača iz našeg prijateljskog teniskog kluba TH Una Gem, Bihać.
Takodjer, svi ucesnici turnira imali su u nedjelju i ručak u restoranu BF Komerca, što je zaokružilo jednu potpuno finu i lijepu organizaciju.

Nakon svih odigranih mečeva, do polufinala su došli sljedeći igrači: Sanjin Islamović, Aldin Velic, Elvis Dizdarevic i Faris Mekanović.
Prvi polufinalni par činili su Islamović – Mekanović, gdje je Islamović rutinski sa 2-0 u setovima rezervisao finale ovog turnira.
Drugi polufinalni par su bila dva naša najbolja takmaca Velić i Dizdarević, gdje je Velić slavio sa 2-1 u setovima i tako zakazao meč sa Islamovićem u finalu.

STOLARKOMERC KUP 2022
FINALE
ISLAMOVIĆ – VELIĆ 3:6, 6:2, 10:6
Još jedan brutalan i fenomenalan meč između Velića i Islamovica. Velic je odlično otvorio meč napravio na vrijeme break kojeg je i potvrdio fenomenalnom igrom, drugi set je krenuo u istom ritmu ali na 2 1 je promašio dva čista zicera sto je podiglo Islamovića koji se probudio i ekspresno slavio sa 2:6. Velić je imao vodstvo u super tiebreaku od 4:1 ali nije uspio zatvoriti na vrijeme meč i još jednom je morao čestitati na pobjedi vrhunskom i najboljem teniseru Kantona Islamoviću.

Treće mjesto je osvojio fenomenalni Faris Mekanovic.


Ovom prilikom se želimo zahvaliti i našim sponzorima BF Komercu i naročito našem zlatnom sponzoru STOLARKOMERC koji je prepoznao nas rad, entuzijazam i predanost. Ovo je naš prvi turnir I nadamo se da ćemo iz godine u godinu rasti, te da će postati tradicionalni teniski turnir koji će okupiti značajan broj igrača kako sa Kantona tako i šire. Još jednom se zahvaljujemo svim našim učesnicima, pogotovo gostima iz Bihaća Teniski Klub Una-gem fan site i nadamo se da ćemo u godinama ispred nas širiti ovu tenisku priču i povezanost, jer sport je ono što spaja i povezuje ljude, pa makar i bilo na amaterskom nivou. Mi ovo volimo, mi ovo živimo!


Treba napomenuti da su izuzetno bogate nagrade bile za prvo i drugo mjesto(teniski reket, znojnica, majica, promo program firme Stolarkomerc, pehar i medalja)



VIDIMO SE IDUĆE GODINE !!!!

Odgovori