Mustafa Zulić, omiljeni Ljutočanin i čovjek koji SDA nosi u srcu

Mustafa Zulić, ove godine na Općim izborima kandidat je SDA USK za Skupštinu USK na rednom broju 15.

U Ljutočkoj dolini tj. u mjestima Kulen Vakuf, Orašac i Ćukovi koji su od Bihaća udaljeni više od 30 kilometra u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući angažmanu ljudi kojima su mještani dali podršku i povjerenje da ih zastupaju u Gradskom vijeću u Bihaću, realizirano je mnogo projekata od krucijalnog značaja za Ljutočku dolinu, ali i za širu zajednicu kad je u pitanju bavljenje turizmom, poljoprivredom itd.


Ovi projekti realizirani su ponajviše Inicijativama Mustafe Zulića, aktuelnog vijećnika u GV Bihać. Mustafa, sportista i humanitarac, a ponajmanje političar kroz svoj angažman godinama unazad bori se za svoje Ljutočane i Ljutočku dolinu.

Za razliku od mnogih kandidata koji se nalaze na listama za ovogodišnje izbore, Mustafa Zulić jedan je od rijetkih iza kojeg stoje djela, a ne riječi. Tako je sa različitih nivoa vlasti u BiH, zahvaljujući Zuliću u gore nabrojane mjesne zajednice stiglo projekata u višemilionskom iznosu.


Nova sportska dvorana po uzoru na mnogo veće gradove od Bihaća danas se nalazi u MZ Orašac, putna infrastruktura u nekoliko desetina kilometara, nova dječija igrališta, nova ambulanta u Orašcu, novi Dom kulture, u potpunosti renovirana Osnovna škola, rekonstrukcija Spomen obilježja, te mnogi drugi projekti.

Osim ove vrste aktivizma, Zulić je nosioc aktivnosti kada je u pitanju Kick box klub Ljutoč. Ovaj klub zahvaljujućo Zuliću postoji skoro pa 20 godina. Ovaj kickbox klub važi za jedan od najboljih u Bosni i Hercegovini. Ono što ga čini izuzetkom jeste da članovi kluba nemaju troškova plaćanja članarine.

Naš Mustafa ove godine kandidat je SDA za Skupštinu USK na rednom broju 15 i čovjek je koji desetinama godina unazad svoju SDA nosi u srcu.

Odgovori